Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Gesler Lili

Korábbi értékelések

Anita

5
Értékelés: 5
Lili rengeteget segített azzal, hogy megtanított máshogyan látni a dolgokat, egy kicsit máshogy gondolkodni. Tisztán, érthetően fogalmaz, nagyon határozottan vezeti a foglalkozás menetét. Köszönöm, hogy kirántottál a teljes összezavarodottságból, és segítettél rendet tenni a fejemben, sokkal nyugodtabban és objektívebben látom a dolgaimat. Mindenkinek csak ajánlani tudlak :-)

Julcsi

5
Értékelés: 5
Nagyon sok szakembert "elfogyasztottam" már az elmúlt majd' 10 évben, legyen szó pszichiáterről, pszichológusról, terapeutáról, bejárós, vagy kórházi kezelésről. Soha senki nem volt velem teljesen őszinte, meghallgattak, ez volt a dolguk, fizettem, vagy rendezte a TB, kaptam pár címkét vagy BNO kódot. Lili ezzel szemben nem csak meghallgat, hanem kommunikál, nem címkékkel és közhelyekkel dobálózik, hanem valid és olykor kellemetlen kérdésekkel. Elvégre az ember nem azért jár terapeutához, hogy a lelkét simogassák, hanem hogy segítsen megoldani egy problémát, megtalálni a válaszokat. Ezt márpedig nem lehet kellemetlen kérdések nélkül, mégis a legtöbb "szakember" ezeket nem teszi fel, mert fél a pácienseitől és azok reakcióitól. Lili nem fél tőlem, Lili tudja jól, mit nem akarok hallani és megválaszolni, szembesít vele, majd segít megtalálni a választ, a megoldást, ami mindvégig ott volt bennem, miközben nem manipulál érzelmileg. Őszinte, bátor, jó emberismerő és érti a dolgát. Mindenkinek ajánlom, aki nem fél szembesülni az igazsággal és saját magával, mindenkinek ajánlom, aki valóban változtatni és gyógyulni akar.

Rita

5
Értékelés: 5
Miért is küldök képeslapot a pszichológusomnak karácsonyra? - merült fel bennem a kérdés tavaly december közepén, miközben a köszönő sorokat írtam Lilinek. Nekem Lilivel beszélgetni olyan, mintha a legjobb barátnőm hallgatna meg, mégis kendőzetlen őszinteséggel és elfogulatlansággal reagál az elmondottakra. Mindig lehet tőle kérdezni, mert nyitott, felkészült és naprakész. Mégis leginkább azt köszöntem meg a képeslappal - és azért is ajánlom Lilit mindenkinek, mert szeretettel szembesít azokkal a téves gondolatokkal és elvárásokkal, amelyek elhomályosították a személyes értékrendemet. Nekem segített visszatalálni az igazán fontos kapcsolatokhoz és célokhoz, és nem utolsó sorban az optimizmusomhoz. :)

Robi

5
Értékelés: 5
Lilihez egy évek óta tartó, mindent ellehetetlenítő ürességgel és motiválatlansággal érkeztem. Elhagytam azokat a dolgokat, amiket szerettem csinálni, ezért folyamatosan utáltam magam (hiszen Nem Teljesítem Ki A Bennem Lévő Potenciált, és egyéb huszonéves problémák) amitől pedig folyamatosan még szomorúbb lettem, és szépen belezuhantam egy “úgysem tud senki segíteni, akkor miért is próbáljam meg, nincs értelme semminek” mentalitásba. Itt, a pszichológuskeresőn találtam rá Lilire, aki egy csodálatos ember. Olyan, aki egyszerűen annyira hiteles, hogy nem tudsz elmenni mellette anélkül, hogy változni akarnál. Nyílt, figyelmes, maximálisan minden (mondjuk ki, kiáradó energiájával) ott van veled, amíg beszélgettek, és valami egészen szuper természetes lazaságon keresztül tud komoly belső munkára ösztönözni akkor is, amikor épp nem vagy ott. Nehéz kiemelni egy dolgot, mert nagyon sok ponton inspirált, de talán ami nekem a legjobban átjött, az a totális no bullshit hozzáállás volt. Ha én nem teszem bele a kőkemény munkát, akkor ne is tessek javulást várni. Ha viszont igen, akkor lesz. És lett. A kognitív viselkedésterápiával egy olyan eszközt kaptam, amit szinte minden helyzetben fel tudok használni. Jobb helyen vagyok: apránként, de ismét kíváncsi vagyok a világra, ami körülvesz. És három év üresség után ez elképesztően jó érzés.

Ildi

5
Értékelés: 5
Nagyon örülök, hogy rátaláltam Lilire a pszichológus keresőn, kedves, megnyerő személyiség. Azonnal tudtam, hogy jó döntés volt Őt választani, hisz egész lénye olyan biztonságot, erőt sugall amiből éreztem, hogy jó kezekbe kerültem. Tudását nagyon profi módon adja át, minden vele töltött óra nagyon hasznos volt számomra. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Viselkedéselemző's blogposts

Gesler Lili képe
Ellenőrzött szakember

Pszichológiai flexibilitás

MI AZ ACT? 

Az Elfogadás és Elkötelezettség Terápia (Acceptance and commitment therapy) Steven C. Hayes nevéhez fűződik, a kognitív terápiát és a viselkedés terápiát egyesíti.

Gesler Lili képe
Ellenőrzött szakember

A pánikkal szembe nézni- egy kliensem írása

A kognitív terápia egy megoldás orientált terápia, ami házi feladatokkal is jár. Kliensem házi feladata az volt, állítson össze, egy kis lépésekből álló reaális tervet, napról napra, hogyan juthat el bevásárolni. Mielőtt ide eljutottunk, sok mindent átbeszéltünk például, hogy hogyan lehet reálisan gondolkodni, ami inkább segíti őt, hogyan tudja légzéssel megnyugtatni önmagát, hogyan tud kapcsolódni a jelenhez és másokhoz, stb. Itt olvashatjátok a házi feladatát, ami nagyon tanúlságos, nagyon köszönök ezúton is, hogy közzé tehetem.

Oldalak