Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Gesler Lili

Korábbi értékelések

Viktor

5
Értékelés: 5
Kb 9. hónapig jártam Lilihez. Elötte sosem jártam pszichológusnál ,annak idején itt találtam rá. A jellemzések amiket elötte olvastam róla győztek meg arról, hogy megpróbáljam és nem csalódtam. Én egy olyan pszichológust kerestem aki kicsit rendet tud tenni a makacs fejemben de mindezt az én stílusomhoz közel álló laza kötetelen módon teszi. A beszélgetések mindig nagyon közvetlen hangnemben zajlottak, minden merevség vagy feszültség nélkül. Megtanultam nála, hogy hogyan is kontrolláljam a zavaró vagy szorongást okozó gondolatokat, sok sok házifeladatok kaptam és nagyon sokat tanultam önmagamról A világot és annak történéseit is sok tekintetben más színben festette le mivel egy egy témát vagy gondolatot egészen más színben tudott feltünteni amire én nem is gondoltam volna. A beszélgetések végeztével mindig feszültségmentesen és jókedvűen távoztam, mindig úgy éreztem, hogy egy lépéssel közelebb vagyok ahhoz, hogy a dolgok újra a régi kerékvágásba kerüljenek. Minden perce megérte. Köszönöm. ui: Üdvözlöm Newtont :)

Eszter

5
Értékelés: 5
Egy évvel ezelőtt jártam Lilihez. Hosszas keresgélés után bukkantam rá, egyáltalán nem volt mindegy számomra, kihez megyek el a szorongásommal, a kisebbrendűségi érzéssel, a "kevés vagyok" érzéssel (stb.), amivel már nagyon nem akartam együtt élni. A legjobb döntés volt szakemberhez fordulni egyáltalán és a legjobb döntés volt Lilihez fordulni. Nem voltak kétségeim arról, hogy nagyon nehéz lesz önmagammal (!) szembesülni... Egy évet vártam ennek az értékelő űrlapnak a kitöltésével, egy okból. Hogy leírhassam (és még egyszer megköszönhessem), hogy csodálatos egy évem volt. Új időszámítás... Van, ami már reflexből jobban megy, van, amire még mindig tudatosan oda kell figyelnem, de így is váltunk el, hogy ez life-learning. Hihetetlen, hogy mennyire fontos az önismeretre időt szánni, magunk szeretetére időt fordítani, saját magunkhoz türelmesnek lenni. ...és hogy ez mennyire meghálálja magát. Baráti és párkapcsolatomat is megmentette, hogy Hozzád fordultam, - de legfőképp engem. Köszönöm, Lili!

Anita

5
Értékelés: 5
Lili rengeteget segített azzal, hogy megtanított máshogyan látni a dolgokat, egy kicsit máshogy gondolkodni. Tisztán, érthetően fogalmaz, nagyon határozottan vezeti a foglalkozás menetét. Köszönöm, hogy kirántottál a teljes összezavarodottságból, és segítettél rendet tenni a fejemben, sokkal nyugodtabban és objektívebben látom a dolgaimat. Mindenkinek csak ajánlani tudlak :-)

Julcsi

5
Értékelés: 5
Nagyon sok szakembert "elfogyasztottam" már az elmúlt majd' 10 évben, legyen szó pszichiáterről, pszichológusról, terapeutáról, bejárós, vagy kórházi kezelésről. Soha senki nem volt velem teljesen őszinte, meghallgattak, ez volt a dolguk, fizettem, vagy rendezte a TB, kaptam pár címkét vagy BNO kódot. Lili ezzel szemben nem csak meghallgat, hanem kommunikál, nem címkékkel és közhelyekkel dobálózik, hanem valid és olykor kellemetlen kérdésekkel. Elvégre az ember nem azért jár terapeutához, hogy a lelkét simogassák, hanem hogy segítsen megoldani egy problémát, megtalálni a válaszokat. Ezt márpedig nem lehet kellemetlen kérdések nélkül, mégis a legtöbb "szakember" ezeket nem teszi fel, mert fél a pácienseitől és azok reakcióitól. Lili nem fél tőlem, Lili tudja jól, mit nem akarok hallani és megválaszolni, szembesít vele, majd segít megtalálni a választ, a megoldást, ami mindvégig ott volt bennem, miközben nem manipulál érzelmileg. Őszinte, bátor, jó emberismerő és érti a dolgát. Mindenkinek ajánlom, aki nem fél szembesülni az igazsággal és saját magával, mindenkinek ajánlom, aki valóban változtatni és gyógyulni akar.

Rita

5
Értékelés: 5
Miért is küldök képeslapot a pszichológusomnak karácsonyra? - merült fel bennem a kérdés tavaly december közepén, miközben a köszönő sorokat írtam Lilinek. Nekem Lilivel beszélgetni olyan, mintha a legjobb barátnőm hallgatna meg, mégis kendőzetlen őszinteséggel és elfogulatlansággal reagál az elmondottakra. Mindig lehet tőle kérdezni, mert nyitott, felkészült és naprakész. Mégis leginkább azt köszöntem meg a képeslappal - és azért is ajánlom Lilit mindenkinek, mert szeretettel szembesít azokkal a téves gondolatokkal és elvárásokkal, amelyek elhomályosították a személyes értékrendemet. Nekem segített visszatalálni az igazán fontos kapcsolatokhoz és célokhoz, és nem utolsó sorban az optimizmusomhoz. :)

Viselkedéselemző's blogposts

Gesler Lili képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan mutasd ki az érzelmeid?

Vannak emberek, akiknek ez könnyebben míg másoknak sokkal nehezebben megy - a praxisomban inkább az utóbbival találkozom sokat. Egy új kapcsolat kezdetén, vagy akár már a meglévőkben, ha fontos nekünk a másik, akkor van néhány trükk, amivel a tudtára adhatod, hogy szereted. A képesség az érzelemkifejezésre az érzelmi intelligencia egyik alapeleme.

Néhány nonverbális kifejezési lehetőség:

1.Szemkontaktus

Mindannyian úgy vagyunk ezzel, hogy azoknak az embereknek, akikre figyelünk és fontosak nekünk szeretünk a szemébe nézni.

Gesler Lili képe
Ellenőrzött szakember

Kiégés ellen irodakutyát!

Egy kutya valószínűleg az egész napot át fogja aludni az irodában, de még így sem fogja hagyni, hogy kiégjünk.

Egy svéd kutató, Dr. Linda Handlin bebizonyította, hogy a szeretetért, kötődésért felelős oxitocin hormon nemcsak emberi kapcsolatok hatására termelődik bennünk.
A kutyatartók hipotalamusza, amikor a kutyájukat simogatják, hasonló mennyiségű oxitocint termel, mint az anyáké, amikor gyermekeikkel tevékenykednek. A kutyákban is termelődik ez a hormon, és részben ettől alakul ki a mély kötődés a gazda iránt. Az oxitocin pedig redukálja a stresszhormonokat.

Oldalak