Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Van mit tenni?

Tisztelt Pszichológusok!
Megpróbálom felvázolni a helyzetünket:Lassan 5éve vagyok együtt barátnőmmel,kb.3éve kezdtük el az együtt élést hol egyik hol másik szülőknél.aztán lassan egy éve vettünk közösen egy házat amibe fél éve költöztünk be!
Igazából az a problémám,hogy ő igazából szerintem nem vonzódik hozzám az ágyban.Soha nem kezdeményezett,és szerintem azt venné észre,ha egy évig nem bújunk össze!
Persze én kívánom őt nagyon és az a heti 2-3 együttlétre szükségem lenne!
Hiába kérdezem,hogy mi a baja nem mond semmi csak hogy hü..e vagyok nincs semmi baja ,hadjam már békén ezzel a témával stb!
És hát én így állandó stresszben,idegben élek és a feladom megőrülök határán tartok!
Köszönöm a választ!
Gábor

A kérdést megválaszolta: 
Tisztelt Gábor! Köszönjük, hogy megtisztelt bizalmával! Sok esetben elképzelhető, hogy érdemes ott kezdeni a kutakodást, ahol a nehézséget felvető helyzet először megjelent. Esetleg abban az időszakban változott valami más is? Volt-e már olyan, hogy sikeresen kezelték a szituációt? Akkor Ön mit csinált másképpen, mint amikor a párja azt mondja " hü..e vagy nincs semmi bajom ,hagyj már békén ezzel a témával stb"? Hogy gondolkodik arról, hogy a párjával egészen más helyzetben beszéljenek erről a kérdéskörről (esetleg mikor hazaérnek a munkából és leülnek elmesélni, milyen volt a napjuk; hétvégén, mikor kevesebb a teendő és tudnak kellően egymásra koncentrálni...)? Valóban nehéz megteremteni egy olyan légkört, ahol egy "stresszes,idegben élő és a feladom megőrülök határán" állapotban, türelemmel, megértéssel, őszinte kíváncsisággal, párja esetleges problémái iránt nyitottan lehessen kommunikálni, és elmondani, Önt mi az, ami zavarja. Lehet, hogy segítene ennek tisztázásában ha megbeszélnék, kinek mit jelent pontosan az intimitás, kinek mik az igényei. Úgy tűnik, Önnek fontos lehet az is, hogy egyes alkalmakkor párja tegye meg az első lépést. Vissza tudna emlékezni olyan helyzetre, amikor ő volt a kezdeményező fél? Az hogy történt? Esetleg idézze fel a valóságban is azt az estét. Hogy kezdődött? Nagyon sok esetben hasznos, ha elmondja kedvesének, mik az Ön vágyai, mi az, amire Önnek szüksége van, és, hogy mennyire aggasztja Önt, hogy talán párja, elmondása szerint "azt se venné észre,ha egy évig nem bújunk össze". A saját, közös házba költözés, a megváltozott környezet és élethelyzet is sok újdonságot hozhatott a kapcsolatukba. Lehet, hogy ezekről a változásokról is fontos lenne beszélniük (mi lett jobb, mi lett rosszabb, mi az, ami nem változott...). Minden jót kívánok! Tisztelettel: Arndt Éva
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 4 (4 szavazat)