Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Tanulásra irányuló koncentrációs zavar

Tisztelt Uram/Hölgyem,

Főiskolán tanulok levelező tagozaton, s olyan gondba ütközök tanulás terén, hogy amikor leülök tanulni, akkor nem tudok megfelelően a tananyagra koncentrálni, folyton más gondolatok jönnek elő a fejembe. Ezek általában munka és családdal kapcsolatos dolgok.
Amikor úgy érzem, hogy felkészült vagyok a sok nehézség ellenére, akkor előjönnek olyan hiányosságaim amiket tudom, hogy olvastam és talán meg is értettem, de nem tudom visszamondani.

Ezen felül sajnos nagyon halogatós vagyok tanulás terén, mindig későn kezdek el tanulni vizsgákra, de a negatív történésekből nehezen tanulok. Mivel lehetnék e téren motiváltabb?

Egyébként ez a sok gondolat amik előjönnek a fejemben, ezek alvásomat is zavarják. Ezekkel fekszek és ezekre kelek általában.

Ilyen kérdésekben ki az aki segíthetne nekem? Kihez fordulhatnék?

Célom mindenképp az életszínvonalam javítása, ezért szeretnék tanulni, de egy ponton kb. egy éve úgy érzem megrekedtem.

A kérdést megválaszolta: 
Tisztelt Kérdező! Elgondolkodott már azon, hogy mennyire motivált az Ön által választott területre? Valódi-e az érdeklődése a témák iránt? Amennyiben a válasza igen, valószínűsíthető, hogy az iskolai motivációja megvan, pusztán olyan érzelmi természetű problémák zavarják figyelmét, melyet nem sikerült rendezni magában. A pszichológusok gyakran mondják, hogy legyen mindenkinek egy úgynevezett én-ideje, amikor szembenéz saját érzéseivel és gondolataival, amikor megpróbálja megérteni az Önben zajló történéseket. Ez az idő azért fontos, hogy erre orientálja azokat a feszültségeket, amik tanulását zavarják. Amennyiben ezt sikerül megvalósítani, megtanulja irányítani feszültségeit, kvázi kézben tartani. Így kisebb valószínűséggel keletkezik alvászavar. A negatív történésekkel való szembenézés mindenképpen előreviszi Önt a személyiségfejlődésében. Amennyiben ez egyedül nehéznek bizonyul, jól jöhet a pszichológusi szaksegítség, amikor a szakember segít a nehézségek megértésében és tudatosításában.
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 4 (1 szavazat)