Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

"pornó"

Tisztelt Cím!
A segítségüket szeretném kérni. A férjem 44 éves tanár, több diplomája van. Két kisgyermekünket együtt neveljük.
Kb. 2 éve vettem észre, hogy éjjelente, hetente 1-2-szer pornót néz, ami belőlem sajnos nagyon negatív érzéseket vált ki (undort). Szexuális együttléteink heti alkalmakra korlátozódik (részben, mert dolgozunk, másrészt én nem igényelem többször). Azonban eleinte ezt csak 23 órától hajnali 2-ig csinálta, aztán lett belőle 3, 4 óra, tegnap éjjel pedig le sem feküdt. Reggel, amikor felkeltem a kisfiammal, majdnem rajtakaptuk a "végső aktuson"... Amikor óvatosan rákérdeztem, letagadta, azt mondta, hogy a nappaliban a díványon aludt, ami nem igaz, egyrészt mert többször felébredtem éjjel és hallottam a pornó hangjait, másrészt a dívány párnái és a takaró rajta érintetlen volt.
Ehhez sajnos még alkohol fogyasztás is párosul. Akár fél liter Unicumot, plusz sört, vagy 1 liter bort, pálinkát stb. is képes 1-2 óra alatt meginni.
Mennyire normális ez?
Köszönöm!

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Nikoletta! A leírtak alapján az alkoholfogyasztás és a pornónézés mértéke túllép a normális határon. Amikor a pihenés, a munkaképesség, a párkapcsolat rovására gyakorolja ezt a viselkedést a férje, az már felveti a függőség lehetőségét. Úgy tűnik, hogy a szexuális újdonságkeresés és az ezzel járó izgalmi állapotot már nem tudja kontroll alatt tartani. Azonban érdemes a viselkedés "mögé" nézni! A mértéktelen pornófogyasztásnak bizonyára oka van! Amennyiben segíteni szeretne a párjának, ezeket az okokat kellene őszinte beszélgetéssel feltárni. A férje számára sem lehet optimális ez az állapot, még ha úgy tűnik is. Valamilyen okból kifolyólag pszichés állapota rendezetlenné válhatott és a belső egyensúlya megtartása érdekében folyamodott ezekhez a nem éppen konstruktív megoldásokhoz. A korábban nem szokásos túlzott mértékű alkoholfogyasztás is utalhat a megváltozott lelki állapotra, pl. hangulatzavarra, belső konfliktusra, stresszre, kiégésre stb. Nem zárható ki, hogy párkapcsolati probléma és/vagy szexuális zavar áll a megváltozott viselkedés mögött. Javaslom, hogy keressenek fel együttesen a témában jártas szakembert! A probléma kezelhető és a folyamat visszafordítható. Sok sikert kívánok ehhez! Szabó Anna klinikai szakpszichológus, szexuálterapeuta
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 3.7 (3 szavazat)