Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Pánik

Üdvözlöm,

Édesanyám, alkoholista tobb mint 10 éve. Mikor ez elkezdődött még otthon laktam. Számtalanszor segítettünk rajta, de sosem akarta annyira a gyógyulást, hiszen akkor azt bizonyította volna h fontosak vagyunk neki.
Apával el is váltak kb 8 éve már pont emiatt.
Most hogy nem lakom otthon, lelkileg megvisel, annyira, hogy reggeleim nehezen indulnak, pánikolok heves szívdobogas jellemez de figyelem elterelésekor megszűnik. Rossz, hogy nem tudok segíteni rajta,.annak ellenére, hogy ő nem is keres csak sajnáltatja magat. Szeretném lezarni magamban, most leszek 30 éves es ezutan már leakarom zarni ezt az aggódast, már úgy erzem sokat szenvedtem.
Hogy lehet kezelni, van e erre megoldas?

Koszonom a valaszat.

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Kérdező! Az alkoholproblémával küzdők családtagjai szintén nehéz és kifejezetten sajátos helyzetbe kerülnek azáltal, hogy a függőség jelen van a mindennapokban, és befolyásolja családi életüket. Jól lehet, hogy 30 éves korában most jutott el ahhoz a ponthoz, hogy habár fizikailag függetlenedett (elköltözött), érzelmileg is függetlenedne a családjától. A pánikos tünetei felkiáltójelet rakhatnak, hogy foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel. Jó hír, hogy tünetei jól oldódhatnak a pszichológussal való közös munka hatására, szükség esetén pszichotróp gyógyszerekkel – ezt mindig a szakember ítéli meg. Ha van kedve olvasni, itt bővebb információt talál a pánikzavarról: https://pszichoforyou.hu/panikzavar/ Jó szívvel javasolnám, hogy keresse fel a területileg illetékes ellátórendszert az állami ellátásban, és kérjen időpontot egy pszichológushoz. Ha magánellátásban gondolkodik, számos lehetősége van, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő és szimpatikus szakembert. Legjobbakat kívánom: Zilahi Tímea felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt
Kérjük értékelje a választ!
Még nem értékelt