Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Önmagamtól szenvedek (Én és a belső gondolatok)

Tisztelt szakember,
Állandóan vitatkozom a belső önmagammal és konfliktusban vagyok a belső gondolataimmal. Előfordulnak rövid periodusok, amikor nem veszek a belső gondolataimról tudomást, de utána nagyobb erővel ostromolnak.
A világgal és a társadalommal kapcsolatos hozzá állásom is hasonló, mert beilleszkedem, de folyamatos belső konfliktus van bennem emiatt és nem igazán tudom értékelni az életemet, sőt hatalmas tévedésnek vélem azt.
Még 2002ben elvégeztem egy agykontroll tanfolyamot, attól remélve önmegoldást, de nem használt. Később voltam pszichológusnál is, de ott is azt tapasztaltam, hogy nem képes segíteni. (megállapítása: nagyon erős belső világképem van és szigorúan ahhoz hasonlítok mindent és mindenkit)
Azóta elmélyültek bennem ezek a belső viták és jó lenne szabadulni a gondolataimtól és egyben a világtól is.
A megváltozom és elfogadom magam próbálkozások mind kudarccal végződtek ezért ha meghalok, csak az jelenti a megoldást, de öngyilkos nem leszek.
Szenvedek!

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Kérdező! Köszönöm, hogy feltette a kérdését a pszichológus kereső oldalon. A leírt probléma nagyon összetett számos okra vissza lehetne vezetni. Szerintem ezt hatékonyan lehetne orvosolni egy pszichológiai magánrendelésen, de ha korábbi tapasztalatai ezzel kapcsolatban negatívak, akkor érdemes lenne felkeresnie egy terápiás csoportot. Erre jelenthetne megoldást a SOTE Magatartástudományi intézete által biztosított ingyenes lehetőség. Ezek mellet hatékony lehet egyéb módszerek használata relaxáció, jóga stb. Ha úgy érzi, hogy azonnali segítségre lenne szüksége, akkor keresse fel a területileg illetékes pszichiátriát. üdvözlettel Hollósy-Vadász Gábor pszichológus Közigazgatás-tudományi PhD jelölt
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 4 (2 szavazat)