Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Mit tehetek?

Tisztelt Doktor/nö!
A neuro-pszichológia miatt keveredtem erre az oldalra, láttam a kérdéseket, és arra jutottam, hogy szinte mindet feltehetném én is. Elég jól ismerem magam és tudom, hogy pszichés problémáim vannak gyerek korom óta. Valahogy minig átvészeltem mindent, elvégezetem egy föiskolát is, van állásom, férjem, de 38 évesen teljesen kilátástalannak látom az életemet, úgy érzem semmi értelme és már semmi sem motivál. Életem során rengetegszer eljátszottam az öngyilkosság gondolatával, de közben iszonyú halálfélemem is van, ésidövel rájöttem, hogy akármilyen nyomorultul érzem magam, ha alszom rá egyet, másnap jobb lesz.
Felnöttként jártam pszichológushoz, de hosszútávon nem segít, ha csak beszélünk rólam mert azt tudom, hogy mi a problémám, azt nem, hogy lehet ebböl kigyógyulni, ha egyáltalán lehet? Anyukámat kb 20 éve kezelik depresszióval, de még egy rendes diagnózisa sincs.
Arra kérem, hogy írjon valamit azon kívül, hogy keressek fel egy pszichológust! Elöre is Köszönöm!

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Zsuzsa! Ha kifejezetten neuro-pszichológust keres, akkor javaslom valamelyik klinika felkeresését. A pszichés problémákkal pszichiáterhez is fordulhat, gyógyszeres terápiát is igénybe vehet. A pszichológus esetében is nagyon sokat számít az, hogy kihez jár (végzettség, tapasztalat és személyiség is egyaránt fontos). Nem feltétlen a beszélgetés segít, hanem a beszélgetés közben zajló folyamatok, felismerések, "aha-élmények", tudattalan tartalmak és érzelmek felszínre kerülése, amik ezáltal felszabadulnak és feloldódnak. Ez maga a folyamat, ami "gyógyít". Ezen kívül, a táplálkozás is jelentősen befolyásolja a hangulatunkat, erről sokat olvashat kutatásokban, amik még újnak számítanak. Ha azonban csaladi minta, akkor a kitartó lelki munka meghozza az eredményt, legyen ez pszichológus, vagy egy segítő, akiben megbízik. Nagyon sok lehetőség van, amiben könnyű eltévedni, de keressen megbízható szakembert, akiben megbízik és ahol érzi a fejlődést. Kitartást kívánok, Kőpataki Katalin
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 3.7 (3 szavazat)