Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Mit kezdjek az életemmel, ha teljesen kilátástalan?

Tisztelet Pszichológus!

21 éves lány vagyok, egyetemre egy évig jártam, de mivel messze volt az egyetem, muszáj volt kollégiumban élnem. Egy évig próbáltam megszokni a szobatársaim, de nagyon introvertált vagyok, nem ment. Otthagytam az egyetemet.
Azóta (egy éve) egy gyárban dolgozom napi 12 órát szalag mellett havi 90 ezer Ft-ért. 125-ös IQ-m van, 4 nyelven beszélek, de sehova sem kellek, mert nincs semmi végzettségem.
Nincs semmi pénzem, mert a fizetésem nagy részét anyáméknak kell adnom, hogy ott lakhassak. Egyébként a szüleim szerint haszontalan vagyok mert otthagytam az egyetemet és még csak egy szakmám sincs. Semmiben nem támogatnak, folyamatosan azt hallgatom, mekkora szar vagyok.
Szeretnék elmenni külföldre, hogy legyen reményem egy jobb jövőre, de erre sincs semmi kezdőtőkém. Szakmát sem tudok tanulni, mert a munka mellett nem fér bele a napomba. Megragadtam itt egy éve, és egész életemben itt fogok maradni. De nincs pénzem, anélkül nem tudok továbblépni.

Mit tegyek?

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Kérdező! Köszönöm, hogy feltette a kérdését a pszichológuskereső oldalon. Ha jól értelmeztem a levelét, akkor Ön érettségivel rendelkezik, illetve négy nyelven beszél folyékonyan. A nyelvtudás a munkaerő piacon egy nagyon nagy előny, ezt érdemes lenne megpróbálnia kihasználnia. A multinacionális környezetben, itt elsősorban SSC-kre (shared service center) gondolok, számos, olyan pozíció van, amelyhez nem szükséges szakmai végzettség, elég a nyelvtudás. Érdemes ezekre rákeresnie a legnagyobb állásportálokon. Itt számos pozíciót találhat, de küldje el jelentkezését minél többre még azokra is, ahol kérnek releváns szakmai tapasztalatot. Ez azért előnyös, mert így bekerül a rendszerbe és más pozíciók kapcsán megkereshetik Önt. Az SSC-ék egyik fő jellemvonása, hogy folyamatosan új munkatársakat keresnek, akik több nyelvet beszélnek. Ezek mellett érdemes lenne, SSC-ék számára munkaerő közvetítést végző cégekkel is felvenni a kapcsolatot, küldje el számukra az életrajzát, kiemelve a nyelvtudását, ezt bizonyítandó érdemes az életrajzát magyar mellett az Ön által ismert többi nyelven is elkészítenie. üdvözlettel Hollósy-Vadász Gábor
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 4 (1 szavazat)