Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Milyen hatással van egy disszociatív személyiségzavarban lévő tininél ha emlékeztetjük arra amit a fájdalom miatt elfelejtett?

Üdvözlöm! Egy 14éves lánynál a disszociatív szemzav. tüneteit véltem felfedezni. Vantöbb személyisége. Egy 10év. lány(démon),egy lélek(testőr,akilehet tegnap alakult ki) s egy ideges valaki.A lélekfeladata vigyázni atestre míg visszanem tér atöbbi személyiséggelvaló harcból az egyén. Azértgondolom,hogy lélek lehetett mertaztmondta én is lehetek olyan mint ő,amolyan testőr,csak meg kell hozzá halnom. A démon meg mondta,hogy vannak még többen akik a felszínre akarnak kerülni. De az egyén most nem emlékszik a tegnap történtekre(testőr) s arrasem ami hétfőeste történt(démon). A démon előtti dolog az utolsóemléke de ma azt mondta arctalan emberekkek álmodott akikegy mezőn köröztek fölötte majdidővel eltűntek mikor mondta nekik,hogy ezcsak egy álom és hagyjákbékén és utánafelébredt. A trauma ami miattez kialakult az4-5 éves korában történő szexuáliserőszak miatt van. Ahogy elmesélte ezaz volt ésaz elmesélés zaklathatta fel és ezért jött elő alélek és felejtett el mindent. Emlékeztethetem?

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Kérdező, ez a történet nagyon-nagyon bonyolult. Nem javaslom, hogy egy elfelejtett traumára emlékeztesse a kislányt. A felejtés sokszor védekezés, és arra szökség lehet mondaddi,g míg az ember eléggé meg nem erősödik, hogy az emlékeit, traumáit elviselje. Üdvözlettel: Biró Eszter
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 5 (3 szavazat)