Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Ki ellenőrzi a pszichológust

Az lenne a kérdésem, hogy ki vagy milyen szervezet, hatóság vagy kamara ellenőrzi a pszichológus munkáját és amik a terápiák alatt történnek és kihatással vannak a kliens életére miként kerülnek megítélésre? Ha egy pszichológus olyat tesz amivel árt a kliensnek és krízist okoz ezzel, akkor az esetet ki vizsgálja ki? Hol van a pszichológus felelőssége és ki elkenőrzi a munkájának minőségét és eredményét?
Hová lehet fordulni panasszal vagy kinek lehet visszajelzést adni, ha egy pszichológus szakmai munkájával kapcsolatban probléma merül fel?

A kérdést megválaszolta: 
Tisztelt Kérdező! Köszönöm a kérdését, nagyon fontos dologról van szó. A pszichológusok munkáját a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete és a Magyar Pszichológiai Társaság közös Etikai Bizottsága ellenőrzi, amennyiben bejelentés érkezik arról, hogy egy szakember vélhetően megszegte a szakma szabályait és etikai vétséget követett el. Ezt a bejelentést a pszichologuskamara.hu oldal "Bejelentések" menüpontjánál, vagy az info@pszichoerdek.hu e-mail címen lehet megtenni. A bejelentést megvizsgálják és amennyiben indokolt, eljárást indítanak a bejelentéssel érintett szakemberrel szemben. A pszichológus munkáját ezen kívül segíti a szupervízió, melynek célja a szakmai kompetencia és a hatékonyság növelése. Ez történhet csoportos vagy egyéni formában is. Ez azonban inkább a szakmai hatékonyság növeléséről és a munka minőségének biztosításáról szól, mint az ellenőrzésről, vagy a felügyeletről.
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 4.2 (17 szavazat)
Problémakör: