Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

A kérdést megválaszolta Lélekkör Pszichológiai Szolgálat

Szexuális jellegű problémám van. Sportos felépítésű 41 éves férfi vagyok, 2 gyerekkel.Több, mint 20 éve párkapcsolatban élek, monogám típusú vagyok - szeretem a feleségemet, jó a kapcsolatunk. Kb fél éve ok nélkül rám jött egy félelmi hullám, ami önbizalom vesztéssel járt, és szó szerint félek a szextől (esetenként kínomban leizzadok, vagy már remegek is) holott mindig is imádtam együtt lenni a feleségemmel. Heti 3 alkalommal voltunk együtt, mindig is én voltam a kezdeményező, de mára már annyira félek a attól, hogy nem lesz erekcióm, hogy ez szinte így is történik. Úton útfélen figyelem magam, és folyamatosan arra gondolok, hogy nem fog sikerülni. Az agyamra megyek a tehetetlenségemtől, mert annyira stresszelem magam. Most néha nyugtatót szedek be, de nem gondolom, hogy ez volna a megoldás. Egyébként zömében ez sem segít.
Most is együtt vagyunk hetente 2-3 alkalommal, de elszomorító a helyzet, és úgy érzem, hogy ezt már egyedül nem tudom megoldani. Nincsenek testi problémáim, sportolok, mégsem tudom fejben helyére rakni ezt a dolgot.
Egy jó szakember segítségét szeretném kérni, aki már megoldott ilyen ügyet!

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Róbert, szexuális szorongása, a tehetetlenség érzése, a megszégyenüléstől való félelme hátterét egy néhány alkalmas pszichológiai vizsgálat során lehet feltárni, melynek függvényében tudjuk megbeszélni az esetlegesen szükséges további segítség irányát, módját. Üdvözlettel: Góth Erzsébet Lélekkör Pszichológiai Tanácsadó Szolgálat
Kérjük értékelje a választ!
Még nem értékelt