Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

A kérdést megválaszolta dr. Csíky Antal

Tisztelt Doktornő/Úr!

Tanácsot szeretnék kérni kisfiam étkezésével kapcsolatban. 17 hónapos, úgy gondolom kiegyensúlyozott gyermek. Van egy 4 éves tesója, akivel sokat játszanak, együtt. A probléma, hogy nem nyeli le a darabos ételt, csak a pépeset. Rágcsálja, és kéri is a darabos ételt, de többnyire kiköpködi, annak ellenére , hogy éhes, és mindenkit lát a közös ebédnél, hogyan eszik. (Illetve kiválogatja a nyelvével a darabot, pl: tejberízs-a végén a felgyűlt rízst kiköpködi)
Én azt gondolom, hogy köze lehet ehhez, két eseménynek. 5 hónaposan, a sapkája kötőjét valahogy lenyelte, egy másik alkalommal pedig egy nagy játékdarab akadt meg a nyelve és a szájpadlása között, amiről nem is hittem, hogy egyáltalán befér a szájába. Bár ezek pár másodpercig tartottak, de talán kihatással lehetnek a nyelésére. Mit tehetek? Hogy segíthetek neki?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel: Nagyné Sz. Rita

A kérdést megválaszolta: 
Tisztelt Nagyné Szabó Rita! Ismeretlenül is köszönöm, hogy ráérzett: az alig másfél éves kisfia kora ellenére is valószínüleg pszichés eredetű problémával küszködik. Jómagam nemcsak pszichológus, de alternatív gyógyító is vagyok, részletesebben a www.csikyantal.hu hasábjain olvashat rólam. Az ott felsorolt módszerek és eljárások segítségével 4 hónapos és 83 éves kliensemnek is megoldottuk a problémáját. Más most leírom, hogy Erich Körbler módszerét javaslom a fia esetében alkalmazni - erről a Google hasábjain tájékozódhat. Az Ön társaságában kb. másfél órát kívánok a fiának szentelni, ennek díja számla ellenében tizenötezer forint. A Bp. III. kerületi rendelőm címe, elérhetőségeim a honlapomon találhatók. Minden nap - tehát az ún. fizetett ünnepeken is - rendelek, megbeszélt időben, 9 és - a gyerek korára tekintettel - 16 óra között. Tisztelettel: Csíky Antal.
Kérjük értékelje a választ!
Még nem értékelt