Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kapcsolattartás

2017. év végén elváltam a feleségemtől. Van egy gyönyörű 7 éves kislányunk, akit közös felügyeletben, heti váltásban nevelünk, azokon a heteken amikor a másik szülővel van a gyermek, lehetőség van láthatásra heti kétszer. A volt nejem idén beadványt nyújtott be a Gyámhivatalhoz, hogy a kapcsolattartást változtassák meg 2 heti váltásra, a heti 2 alkalommal 2 óra láthatást töröljék el, és 3 alkalommal lenne engedélyezett a telefonbeszélgetés is.
A kislányom nagyon nem szeretné a 2 heti váltást és igényli a gyakori telefonos kapcsolattartást.
A volt nejemmel jogi képviselőink útján megállapodtunk, hogy próbaképpen marad a heti váltás, viszont a heti kapcsolattartás a másik szülővel csak 1 alkalommal történik, valamint telefonbeszélgetés is csak 1 alkalommal engedélyezett (a volt nejem kifejezett kérésére).Kérdésem, tudva azt, hogy a kislányom szorong, megfelelő-e az, hogy hiába szeretne többször, legalább telefonon beszélni velem, de nem teheti? Nem mélyül-e el jobban a szorongása?

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Kérdező! Aggodalma érződik leveléből, az új változások mind a gyermek és mind a szülő számára alkalmazkodást kíván, ami nem mindig könnyű. Egy szorongó típusú személyiséget az eddig működő rutin megváltozása kimozdíthat a testi-lelki egyensúlyból. Levele alapján annak megítélése, hogy ez milyen mértékben fogja befolyásolni gyermeke szorongását, vagy az új rendszerhez mennyi idő után tud adaptálódni, nehéz. Amennyiben kételyei vannak a gyermekelhelyezés kérdésében, jogi képvselője segítségével, a bíróság által kijelölt szakértő pszichológus bevonása lehet indokolt. Üdvözlettel: Bodó Katalin
Kérjük értékelje a választ!
Még nem értékelt