Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Ilyenkor ez természetes viselkedés, vagy újra depresszióba estem?

Jó napot! Arra lennék kíváncsi, hogy-
ugye nem olyan rég sok balhé volt a családban, sokat bántottak, barátokat is elveszítettem, mert nem voltak igaz barátok, sok emberben csalódtam egyszerre.. És besokalltam, a családommal is lehet ,hogy örökre megszakítom a kapcsolatot, talán így jobban járok. Nem sokára költözöm (végre). Az elmúlt hetekben úgy érzem ,hogy visszatért a depresszióm, de rosszabb.. Régen (2-3 éve) szorongtam, leküzdöttem nagy nehezen, de megint hasonló, talán zárkózottabb is lettem, mint "csúcsformámban" (amikor nagyon szorongtam). Kerülöm a társaságot, a munkahelyen is amennyire lehet elzárkózódom, szeretnének páran barátkozni velem ,de nekem nincs kedvem senkihez. Pedig szeretethiányom van , jó lenne ha megértene valaki, foglalkozna velem, de mégis inkább most egyedül töltöm a napjaimat, heteimet. Lerázok mindenkit.
- ez a viselkedés meddig normális? Vagy bántalmazó közegből szabadulva ez a természetes? Egyébként meg pocsékul érzem magam. lelkileg-fizikailag.

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Vivi! A depressziónak vannak egyéb jelezi, például a reménytelenség, az alvászavar, az étvágy változása, a kedvetlenség, Természetes, ha ennyi stressz után bezárkózik, igényli a nyugalmat. Ne aggódjon, a költözés után talán állapota is jobbra fordul majd. Gratulálok a költözéshez, ez fontos lépés! :-) . Adjon magának időt. Mindenki szeretné, ha megértenék, sajnos azonban stresszteli időszakban nem valószínű, hogy ön könnyen köt új kapcsolatokat, ez termászetes, legyen türelmes magával. Tisztelettel: Kiss József
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 2.3 (3 szavazat)