Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Hogyan kezeljem?

Tisztelt Szakértő!
Párommal lassan 4éve vagyunk együtt,ő most 46éves én pedig 25.Kapcsolatunk elején sem voltak gyakori a szexuális együttléteink.Átlagosan heti 1-2.Álltalában arra hivatozva hogy fáradt esténként.Kb egy éve voltunk együtt amikor rájöttem hogy rendszeresen pornót néz és maszturbál.A munkahelyén,és például munkába menet is a vonaton ,vagy olyanra is volt példa nem is egyszer hogy azért felkelt korábban hogy ezt tegye mielött munkába indul.Többszőr szoltam neki hogy tudom hogy ezt teszi és beszéljük meg a dolgot mert nagyon rosszul esik és szerintem függő.Erre a válasza az volt mindig hogy minden férfi ezt csinálja.
3hete bevalotta hogy függő és abba is hagyta a pornó nézést de a szexuális teljesitménye megváltozott.Merevedési problémái vannak azota.Kérdésem az lenne hogy meddig tart ez az állapot még ki nem gyogyul ebből a függőségből és hogy szükségesnek látja e egy orvos felkeresését?És ha igen akkor egyedül kezdjen el terápiára járni vagy közösen?Válaszát köszönöm

A kérdést megválaszolta: 
Párja problémáját pornófüggő szexuális zavarnak hívják, ez viszonylag 'fiatal' diagnózis, de egyre több férfit érint. Kicsit rokon a jelenség más függőségekkel. Magától nem fog "elmúlni", és a pirula is csak átmeneti megoldást jelentene, viszont pszichoterápiával van esély a javulásra. Ne orvost, hanem klinikai pszichológust vagy szexterapeutát keressen fel.
Kérjük értékelje a választ!
Még nem értékelt