Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

"Felrobbant" régi érzelmek

37/nő, kiegyensúlyozott, barátommal (A) boldogan élünk. Eddig ha szóba került a múlt, lezárt “történelem” volt.

3 hete e 12 éves történetem szóba került. Intenzíven beszéltem, A mondta "nyilván nagyon szeretted, nézd hogy reagálsz". Hirtelen azt éreztem, hogy "felrobbantak" azok a régi érzelmek, amiket 12 évvel ezelőtt kénytelen voltam “elfelejteni” de e 3 hétben azóta ismét “gyászolom” a régi kapcsolatot, szomorú vagyok, azon gondolkozok, megkereshetném B-t, hogy beszéljünk (engem nem lehet online megtalálni). 12 év után? Én? Nem értem magamat, nem értem, mi ez az érzelem, most nem találom a lelki békémet.

A történet: B-t tiszteltem és beleszerettem, 4 hónapon át sok egész napos chat-elés, együtt ebédeltünk (mindig ő hívott), úgy éreztem, ő a nekem való férfi. Plátói volt a kapcsolat, de különleges. 4 hónap után eltűnt örökre, szó nélkül. Mástól hallottam hogy B-ék gyermeket várnak – sokkolt; az is, hogy nem egyedülálló. Nem akartam erőltetni semmit, nagyon fájt, de nem kerestem

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Tinka, Levelében azt írja, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatban él barátjával, amit most felborított egy 12 éve történt kapcsolat emléke. Ilyen sajnos előfordulhat, különösen akkor, ha egy kapcsolat lezáratlanul, elvarratlanul szakad meg, sőt úgy lesz vége, hogy tulajdonképpen el sem kezdődött. Chetelés, néhány ebéd erejéig tartott, majd ha jól értem eltűnt a férfi az életéből. Ezt a „kapcsolatot” az Ön fantáziája táplálta, növelte, gazdagította. Valós élmény, valóságos ismeret a másikról kevés volt. Amikorra lehetett volna, B szó nélkül kilépett belőle. Ismét csak a fantáziájára maradt, hogy magyarázatot találjon, mi történt, történhetett volna? Most, hogy olyan információ jutott el Önhöz, hogy B is képes családot alapítani, felborult a róla alakított fantáziaképe. Ez hat most ennyire elemi erővel. Az, hogy időnként újra gondoljuk az életünket egy-egy múltról szóló, frissült információ mentén, természetes. Az, ha ez teljesen kiborít bennünket és nem tudunk úrrá lenni rajta, az már gond. Ha gondolja, keressen meg és beszéljük át, mi minden okozhatja ezt az érzelmi kavalkádot Önben? Azt azonban ne feledje, van egy valóságos kapcsolata, egy hús vér emberrel, ami működik, és ami nem a fantáziája terméke. A valós kapcsolatokban pedig vannak nehézségek, hullámvölgyek, amiket érdemes legyőzni, ahhoz, hogy valóságos életünk legyen.
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 5 (1 szavazat)