Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Evészavar, hízás

Evési zavarokkal küzdök. Anorexiás voltam, 3 év alatt 58 kg-ról 40 kg-ra fogytam. Pszichológussal és dietetikussal történő konzultáció után híztam egy év 3 kg-ot és tartottam azt a súlyt. Ebben az időszakban jelentek meg a falási rohamok, legtöbbször a kedvenc édes ételeimet (mákos guba, nutellás kenyér) és csirkecomb volt a tárgya. Ezért vegetáriánus, vegán, majd ovo-lacto vegetáriánus lettem.
1 éve gyors ütemben hízok (8 hónap +12 kg). Gyakoriak a falások (mogyoró, csoki, keksz, kenyér); ilyenkor teljesen kikapcsol az agyam, nem reagálok a testem jelzéseire. A kimerült vagyok a munkától, nincs kellő energiám tornázni vagy nem tudom, mit csináljak a szabadidőmben, a nasik után nyúlok.
Rosszul érzem magam a bőrömben és szégyellem, hogy ilyeneket és ilyen módon eszek és hogy így meghíztam. Próbálom mindig előre megtervezni, hogy mit fogok aznap enni és számolom a kalóriákat, de ez már nem válik be.
Tanácsot szeretnék, hogy mivel próbálkozzak, mi lehet a megoldás, a kiút.

A kérdést megválaszolta: 
Kedes Kérdező, javaslom, hogy pszichológust keressen fel (legjobb volna azt a pszichológust, akinél annak idején már járt), és kérjen segítséget abban, hogy mindennek, amit leírt, a hátterét kiderítse, és megoldhassa. Az evészavar több, mint egyszerű rossz szokás, érzelmi problémák szoktak mögötte állni. Nem a testsúlya a gond, mert ha jól matekozok, akkor jelenleg is normális, a hízás után is (sőt, korábban lehetett túl sovány), hanem az a szenvedés a baj, ami a falásrohamokat okozza, és a szégyent, amit a levelében is leír. Szóval szerintem a falás csak a tünet, ami rámutat, hogy a lelkében nincs egyensúly. Üdvözlettel: Biró Eszter
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 5 (1 szavazat)
Problémakör: