Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Elveszett motiváció..

12- és 18 éves korom között motivált voltam, mármint voltak céljaim a továbbtanulást illetően. Bár volt mikor motiváltabb voltam, volt mikor kevésbé.. De most egyáltalán nem vagyok az. Depressziós vagyok, de 5-6 éve is az voltam ,mégis motiválva éreztem magam, hogy továbbtanuljak. Sok minden érdekel, egyészségügy, pszichológia, oktatás, művészet... Régen szabadidőmben sokat olvastam, és tanultam eü.-et és pszichológiát.. IMÁDTAM!! Már nincs olyan erős érdeklődésem irántuk ,mint régen.. De nem azért mert nem szeretem. Mert ez igaz a focira, deszkázásra, rajzra, régen ezeket mind imádtam.. Akkor most miért nem élvezem ezeket?
Jó lenne, megint olyan szenvedéllyel olvasni, tanulni, sportolni, rajzolni mint régebben..
Most ami számomra fontos, hogy rájöjjek, hogy mivel foglalkoznék szívesen, de erre csak akkor jövök rá, ha megint olyan szenvedéllyel fogom tudni szeretni ezeket a dolgokat..
Mit csináljak ,hogy legyen motivációm?

A kérdést megválaszolta: 
Kedves Kérdező! Köszönöm, hogy feltette a kérdését a pszichológuskereső oldalon. A megváltozott érdeklődési kört nagyon sok minden okozhatja. Ezek közül az egyik, amit Ön is említett, vagyis a depresszió, aminek hatására, gyakran beszűkül az érdeklődési kör, illetve csökken a motiváció a mindennapos tevékenység elvégzése iránt. A másik oka lehet, hogy felnőtt, ami gyakran magával vonzza, hogy más dolgok iránt kezdünk érdeklődni, mint korábban. Említette, hogy a felsoroltak 18 éves koráig érdekelték (kb. kamaszkor vége) és most, pár évvel később más foglalkoztatja. Sokat tudna Önnek segíteni, egy életvezetési tanácsadásban jártas pszichológus, akivel együtt rájöhetnének, mi az, ami ténylegesen érdekli Önt, milyen szakmában tudná hosszútávon is elképzelni saját magát. Egy szakma szeretetéhez elengedhetetlen a szenvedély, de az nem tarthat örökké, előbb utóbb elmúlik. Az a fontos, hogy megtalálja, hogy az adott szakmán belül mi az, ami Önt hosszú távon arra motiválja, hogy egy bizonyos területtel foglalkozzon. Ebben is tudna segíteni Önnek egy pszichológus, ezért az ajánlanám Önnek, hogy keressen fel egy szakembert. Minden jót kívánok Önnek és sok sikert a majdani szakmájában. üdvözlettel Hollósy-Vadász Gábor Közigazgatás-tudományi PhD jelölt Pszichológus
Kérjük értékelje a választ!
Még nem értékelt