Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Eltúlzások munkahelyen

Üdvözletem!
A munkahelyen ahol dolgozom nagyon frusztráló, hogy néhány női főnök eltúloz sokmindent. Apró dolgokat felfújnak és már sokszor azt látom h a hisztéria -keltés felé megyünk. Én sokszor nem értem, hogy miért kell egyáltalán egy-egy semmitmondó témával foglalkozni, de ők csak pörögnek rajta és felnagyítják. Közben úgy látom, hogy vannak érdemibb dolgok, amikre jobban koncentrálhatnánk ezekhelyett a mondvacsinált dlgok helyett. Azért kellemetlen, mert a más kollégáktól is ez visszaüt és másképp jön vissza sokszor.
Miért van ez így, hogy van aki egy-egy apró dolgot így kiemel és felnagyít, eltúloz? (Az igazság az, hogy ezt a női főnököknél tapasztalom csak, férfinál nem de a nagyon a nők vannak többségben és már sokszor azt látom, hogy egymást hergelik és maguk generálják a problémát.)
Mit lehet ilyenkor tenni egyáltalán? Engem ez már nagyon frusztrál, van olyan amit úgy érzem ellenem irányul és arra használja a főnök, hogy engem kicsináljon és én akarjak elmenni a cégtől.

A kérdést megválaszolta: 
Tisztelt Kérdező! Minden ember másképp, más oldalról látja ugyanazt a dolgot, a két emberi nem esetében ez szó szerint is külön igaz. Amit ír annak az lehet a hátterében, hogy önnel, mint férfivel ellentétben a női kollégái érzelmi oldalról közelítik meg inkább a problémákat, és sok egyéb dolgot is a témához kapcsolnak, amit ön külön kezelne. Ugyanezt párkapcsolatban is tapasztalhatja. Vannak területek, ahol ez a női működés kifejezetten előny, önmagában nem ezzel van probléma, hanem, hogy mely életterület vagy munkaterület milyen megközelítést igényel inkább. S ezt még az is árnyalja, hogy az egyén függetlenül a nemétől személyiségében mennyire érett. Azt kérdezi mit lehet ezzel tenni? Én úgy tapasztalom, hogy három lehetősége is van. Ha inkább férfi kollégákkal kíván dolgozni, akkor munkahelyet vált. Vagy elfogadja női kollégái természetes működését, és igyekszik elengedni a férfi elvárásait, igyekszik függetlenedni ezek hatásaitól, teszi a saját dolgát. Harmadikként, az elfogadás után, férfiként igyekszik higgadtan és tisztelettel, de tartással egy másfajta megközelítést mutatni női kollégáinak. Amögött, hogy úgy érzi főnöke ki akarja csinálni, sok minden lehet. Ennek megértése és arra bölcs reagálás választása mélyebb átbeszélést igényel. Ha úgy gondolja, keressen meg, hogy aztán átbeszéljük ezt személyesen vagy online. Üdvözlettel, Róbert
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 3 (2 szavazat)