Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Burnout

Tisztelt Specialista!
Jelen fennálló problémát a páromon (34 éves) vettem észre. Mindenki beszél a munkahelyi kiégésről, rengeteg cikket találni burnout helyzetekről. De senki nem ír arról mi van akkor, ha maga a cég vezetője érzi ezt? Párom mindent megtesz az alkalmazottaiért, munkahelyi jó környezetért, jó fizetésért, nem kizsigerelős típus.
Mégis azt érzi ő maga a kiégés szélén áll. 6. éve viszi a saját vállalkozását, 15 alkalmazottjáért felel.
Napjain látom, hogy kedvetlen, ingerlékeny, nem tud mosolyogni, állandó stresszben van. Napi 10-12 órát tölt a cégben. (kevesebbet nem tud, mondván, nincs aki helyettesíti a vezetői munkáját.)
Aggódom érte. S már nem tudom mivel motiválni. Próbálunk több időt egymásra szánni, de észreveszem azt, hogy ilyenkor is a munkahelyén van agyban.
Gyermekvállalás előtt állunk, de úgy érzem a stresszhelyzete nem tesz jót neki sem testileg, sem szellemileg.
Hogyan lehet egy vezetőnek megóvnia magát a burnout szindrómától. Mivel tudom én biztatni?

A kérdést megválaszolta: 
Tisztelt Kérdező! A kiégés egyáltalán nem ritka jelenség a vezetők körében, sőt. Azoka vezetők, akik megfelelve a munkaerőpiac mai igényeinek , ahogy Ön írja "mindent megtesz az alkalmazottaiért", sajnos jobban ki vannak téve a kiégésnek. Ez feltételezhetően amiatt történhet így, mert az ilyen típusú vezetők inkább bevonódnak érzelmileg, több empátiát mutatnak az alkalmazottaik felé, többször próbálják megérteni a problémákat, s nem csupán szankcionálni. A magasabb fokú érzelmi munka pedig igen kimerítő a munka egyéb fárasztó összetevői mellett. Amit Ön leír, hogy igyekeznek többet együtt lenni szinte a lehető legtöbb, amit tehet. Egy ilyen helyzetben a társas támogatás sokat tud jelenteni a kiégéssel küzdő személynek. A minőségi időtöltés a szeretteivel több-kevesebb időre elfeledteti vele a munkahelyi problémákat. Ugyancsak fontos, hogy a párja találjon valmilyen feltöltődési lehetőséget a munkahelyén kívül. Legyen ez bármilyen elfoglaltság, kézműveskedés, sport, lazítás, jóga vagy akár egy frissítő masszázs, fontos, hogy az önmagára és a feltöltődésre szánt idején ne spóroljon. Kezdetben rendkívül tudatosnak kell lenni abban, hogy az ember elengedje a munkáját, a munkahelyi dolgokat akár csak egy kis időre is, de a hatása nem marad el. A testmozgás egyébként külön üdítően hat ilyen esetekben, nemcsak a lelki, de a testi funkciók is javulnak, oldódik a stressz. Egy vezetőnek is kell, hogy legyen valaki, akivel megoszthatja a problémáit. Sokszor szándékosan nem otthon engedik ki a gőzt, mondván, hogy a munkahelyi problémák nem illenek a családi asztal mellé. Erre alkalmas lehet egy vezetői coach, egy független üzleti tanácsadó vagy egy mentor. Egy 15 fős cég irányítása nem kis feladat. Szakértői segítséggel lehet dolgozni a párja időmenedzsmentjén, könnyebben bevezetheti a kisebb-nagyobb munkahelyi feladatok kiszervezését és visszanyerheti a lendületét és motivációját. Remélem tudtam segíteni. Tisztelettel, Kertész Tamara, munka- és szervezetpszichológus
Kérjük értékelje a választ!
Átlag: 5 (2 szavazat)