Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Varga Zsuzsa

Korábbi értékelések

Szabolcs

5
Értékelés: 5
1 évig jártam Zsuzsához. Ezidőalatt segített olyan problémákra megoldást találni, mint önbizalomhiány, családi, magánéleti, munkahelyi problémák. Zsuzsa rendkívül türelmes, jól időzített kérdésekkel vezetett rá a problémák forrására, úgy éreztem bármiről beszélhetek neki :) csak ajánlani tudom :)

V. Anikó

5
Értékelés: 5
A Zsuzsával való közös munkánk fél évig tartott. Emlékszem, hogy az első alkalommal nagyon sokat sírtam, mivel kudarcként éltem meg, hogy segítő szakember létemre pszichológushoz fordulok. Tudatos döntés volt ez részemről, mivel egyrészt szenvedtem a választott hivatásomtól, másrészt a magánéletemben is akadtak megoldandó dolgok. Gyakran nem tudtam mit kezdeni az indulataimmal, amelyeket leginkább magamra vagy a hozzám igazán közel álló szeretteimre zúdítottam. Ezen kívül nagyon zavart a folyamatos önmarcangolásom, ujjrágásom, a mindig visszatérő szorongás. Az első alkalmon tehát ezek közül mazsoláztam, amikor Zsuzsa arra kért, fogalmazzam meg a céljaimat, min szeretnék változtatni, mit várok a terápiától. Az első néhány alkalom is érdekes volt, de akkor indult be igazán a folyamat, amikor behoztam a gyermekkorom eseményeit. Igazán érdekes "detektív munka" vette akkor kezdetét. Akkor vált világossá, mik is állnak a problémáim hátterében! Katartikus élmény volt... Természetesen nem egyszerű újra a múlttal foglalkozni, és előhozni azokat a régmúlt érzéseket, de megéri. Zsuzsával teljesen természetes volt magamról beszélni, úgy éreztem, végig egy hullámhosszon vagyunk. Nagyon jól hallgat, és érzi, tudja, mikor jön jól egy-egy segítő kérdés. Nem magyaráz, hanem inkább összefoglal, és rávilágít az összefüggésekre, amik ott vannak a szemed előtt, de nem látod az érzelmeidtől. Jó szívvel ajánlom Zsuzsát.

Flow

5
Értékelés: 5
8 hónapig jártam Zsuzsához hetente egyszer. A második alkalom után éreztem, hogy egy hullámhosszon vagyunk, érti, amiről beszélek, ami foglalkoztat. Kérdésekkel kísért munkás utamon. Mindenkinek ajánlom, aki eltévedt egy kicsit, vagy szeretne többet kihozni magából és az életéből. Együttes munka, de megéri.

Pszichológus válaszol

Lehetek-e pszichológus?

Tisztelt pszichológus! 19 éves fiatal nő vagyok. Tavaly érettségiztem, de még javítanom kell azeredményeimen, mert szeretnék tovább tanulni, illetve szorongok, és nem vagyok lelkileg elég erős, hogy egyetemre menjek. Ezért kell pár év,hogy rendezzem ezeket. Pszichológus szeretnék lenni. 16 éves korom óta nagyon érdekel a pszichológia...de akkor még annyira rossz volt az önértékelésem, hogy hülyének éreztem magam ehhez. De tavaly változott erről a véleményem, és az önértékelésem is jobb... Viszont vannak még kételyeim, mint írtam az előbb, van még mit javulnom.. illetve van itt egy problémám:

Kilátástalan élet

50 éves nő vagyok, 4 felnőtt gyerekkel, unokákkal, férjjel. Úgy érzem az életem teljesen összeomlott, holott látszatra semmi nem történt. Örülhetnék mert van stabil munkám, de rettenetesen utálom, gyűlölök bemenni a munkahelyemre, ha belegondolok hogy még minimum 14 évet kell dolgoznom, elviselhetetlen érzés.Gyermekeim élik az életüket, ami így van rendjén persze, de szörnyen megvisel hogy a család szétomlott. Ketten vagyunk a férjemmel a nagy házban, amit régen gyerekzsivaly töltött be,imádtam róluk gondoskodni, nekünk a gyerekek nevelése jelentett mindent, az életet. Most kiürült teljesen a

Oldalak