Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Reményik Ildikó

Korábbi értékelések

Lilu

5
Értékelés: 5
Türelemmel és kitartással rávezet a jó útra. Folyamatosan tükröt tart, hogy láthasd magad, fejlődésed. Megerősít és motivál.

VJ

5
Értékelés: 5
Nagyon toleráns és megértő. Nonkonformista és soha nem ítélkezik, viszont rávesz, hogy ítélkezz magad felett. Nagyon ügyesen terel. Elképesztő módon képben van a világ legkülönbözőbb dolgaival, legyen az földrajz, konteó elmélet vagy politika.

Dóra

5
Értékelés: 5
Empatikus, nagy tudású szakember, kimondottan kényelmesen éreztem magam nála.

Lukáts István

5
Értékelés: 5
Köszönöm Ildikó! István

Márton

5
Értékelés: 5

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Reményik Ildikó képe
Ellenőrzött szakember

A pszichoszomatikus betegségek

A pszichoszomatika kifejezést már 1818-ban használták (Heinroth, J.), de írtak már az ókorban is róla. A test és a lélek szoros kapcsolatát már az ókorban is ismerték, Pergamonban Galénosz, a gladiátorok sportorvosa, a hidroterápia bevezetése mellett a lélek karbantartására is figyelt. A keleti és görög filozófiában és orvoslásban évezredek óta jelen van az elképzelés, miszerint a testi és lelki tényezők együttes harmóniája hívja életre az egészséget. Ha ez a harmónia megbomlik, különböző betegségek figyelmeztetnek erre.

Reményik Ildikó képe
Ellenőrzött szakember

Stresszt és szorongást okozó változások

Az életszakasz váltások a személyiség sérülékenyebb periódusai. Az addigi életszakasz sajátosságai, a bevált szokások, rituálék, bevált stratégiák nem elégségesek, nem segítik kellőképpen az alkalmazkodást. Az aktuális életszakaszból a következőbe lépni, általában új szerep elsajátítását is jelenti. A fejlődési szakaszok gyakran kritikusak, mint jól ismert, a pubertáskor vagy a menopauza kezdeténél.

Oldalak