Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Menczel Zsuzsa

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Menczel Zsuzsa képe
Ellenőrzött szakember

Stresszkezelés nap mint nap

Amikor stresszről beszélünk, először magát a fogalmat érdemes értelmezni, hiszen lehet nem is beszélünk akkora problémáról, mint első pillantásra gondolnánk. A stressz önmagában egyfajta energia töltetet jelent, mely mobilizálja a szervezetünket, cselekvésre késztet. Selye János ennek mentén megkülönbözteti a jó – eustressz és a rossz – distressz állapotát.

Menczel Zsuzsa képe
Ellenőrzött szakember

Valóban a gyermek érdeke egy rossz házasságban maradni?

Egy ideális világban a szakítást akár fejlődésként is megélhetjük. A gyász folyamat során megéljük a Kübler-Ross által leírt stádiumokat – hitetlenkedés, hogy mindez velem is megtörténhet; harag, mely a másikra és/vagy a környezetre irányul; alkudozás, ha vissza lehetne még fordítani a folyamatot; apátiába süllyedés; végül pedig a helyzet elfogadása.

Oldalak

Pszichológus válaszol

A kérdést megválaszolta Menczel Zsuzsa

Tisztelettel Egy nem mindennapos kerdessel fordulok onhoz.! En 35 eves, 3 gyerekes hazas ember vagyok es egesz eletemben sportoltam ami legfokkep testepites volt ( Kb 104 kg) de meg kuzdo sportokat is uztem, ami persze nagy onbizalmat kellene sugarozzon belollem.De az a problemam ,hogy tobszor is konfliktusba kerultem idegenekkel es baratokkal is es mindig meghatraltam,vagyis feltem kiallni magamert egyszeruen ha megutottek akkor nem mertem vissza utni,megjedttem. Miert van ez? Talan valami megoldas tud erre? Valaszat elore is koszonom. Tisztelettel