Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bende Katalin

Korábbi értékelések

Ildi

5
Értékelés: 5
Segített abban, hogy felül tudjak kerekedni az életemben adódó stresszes szituációkon.

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Aranka

5
Értékelés: 5
Egy nehéz élethelyzetben sokat jelentett a támogatása. Segített megérteni, tisztázni a helyzetet és benne magamat, és erőt gyűjteni a továbblépéshez. Köszönöm.

Ernie

5
Értékelés: 5
Nagyon jo cikk.

Virányi Noémi

5
Értékelés: 5

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

"Harcolj vagy menekülj"

A stressz kifejezést ma általánosabb értelemben használjuk, mint régen: az életben adódó helyzetekben fennálló tartós idegesség vagy folyamatos feszültség. A stressz szó igénybevételt jelent. A szervezetünk reakciója minden olyan helyzetre, amely kibillenti egyensúlyi állapotából és alkalmazkodásra kényszeríti.

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Függőségi játszma

A társfüggő és partnere között olyan addiktív kötődés áll fönn, ami által énképe és identitása is korlátok közé szorul. Ezért ha be is fejeződik egy kapcsolata, arra törekszik, hogy minél hamarabb legyen egy másik, ahol ugyanezt az életmódot folytathatja, ami számára a biztonságot jelenti.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Problémás családtag segítése

Tisztelt Szakértők! Testvérem, 32 éves könnyen befolyásolható, heves érzelmekkel és indulatokkal rendelkező férfi. Sajnos gyakran kerül folytonos ördögi körökbe: tartozás, hazugság, hárítás és még rengeteg olyan dolog amikről én nem is tudok... A problémák halmaza első sorban a külön-féle illegális szerekhez vezette. Szüleim nyugdíjasok, tehetetlenek, magukba folytját a problémát, egyedül, érzelmekkel együtt küzdenek a problémával. Én személy szerint csak pár éve tudom, testvéremmel a kapcsolatunk egyre csak romlott, lassan már félek tőle, minden bizalmam elveszett. A családban nem beszélün

Oldalak