Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bende Katalin

Korábbi értékelések

Kati

5
Értékelés: 5
Türelme, őszinte odafigyelése, kedvessége sokat segített abban, hogy vissza tudjak találni önmagamhoz. Nagyon köszönöm !

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Ildi

5
Értékelés: 5
Segített abban, hogy felül tudjak kerekedni az életemben adódó stresszes szituációkon.

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Aranka

5
Értékelés: 5
Egy nehéz élethelyzetben sokat jelentett a támogatása. Segített megérteni, tisztázni a helyzetet és benne magamat, és erőt gyűjteni a továbblépéshez. Köszönöm.

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

„A stresszmentes állapot a halál”

A stressz akkor válik károssá, ha nem vagyunk képesek megbirkózni egy újszerű, általunk veszélyeztetőnek minősített helyzettel; illetve a krónikus stressz, a kimerülés fázisa már károsító hatású. Azonban a stressz nem feltétlenül ártalmas, meg kell különböztetni ”jó”, pozitív vagy hasznos; és ”rossz”, negatív vagy káros stresszt:

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

„A stressz az élet sója”

Mint Selye János mondta, a stressz az élet sója, melynek három összetevője van. Ezek: a stresszorok, a minket veszélyeztető környezeti hatások; az élettani és lelki stressz reakcióink; és a személyiségünk pszichológiai adottságai.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Problémás családtag segítése

Tisztelt Szakértők! Testvérem, 32 éves könnyen befolyásolható, heves érzelmekkel és indulatokkal rendelkező férfi. Sajnos gyakran kerül folytonos ördögi körökbe: tartozás, hazugság, hárítás és még rengeteg olyan dolog amikről én nem is tudok... A problémák halmaza első sorban a külön-féle illegális szerekhez vezette. Szüleim nyugdíjasok, tehetetlenek, magukba folytját a problémát, egyedül, érzelmekkel együtt küzdenek a problémával. Én személy szerint csak pár éve tudom, testvéremmel a kapcsolatunk egyre csak romlott, lassan már félek tőle, minden bizalmam elveszett. A családban nem beszélün

Oldalak