Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bende Katalin

Korábbi értékelések

Ildi

5
Értékelés: 5
Segített abban, hogy felül tudjak kerekedni az életemben adódó stresszes szituációkon.

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Aranka

5
Értékelés: 5
Egy nehéz élethelyzetben sokat jelentett a támogatása. Segített megérteni, tisztázni a helyzetet és benne magamat, és erőt gyűjteni a továbblépéshez. Köszönöm.

Ernie

5
Értékelés: 5
Nagyon jo cikk.

Virányi Noémi

5
Értékelés: 5

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

„A stressz napos oldala”: pozitív pszichológia – 1.

A stressz napos oldala című könyv alapgondolata egyszerű, ám radikális: ha más szemmel tekintünk a stresszre, nem az ellenségünk lesz, hanem egy erőforrás. A stressz egy olyan biológiai reakció, amely során a szervezetünkben lezajló változások nem ellenünk, hanem értünk vannak.

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Az élet napos oldala: pozitív gondolkodás

Bár a pozitív pszichológiai kutatások között számos olyan akad, amely összefüggést talált az optimizmus/pozitív gondolkodás és a pszichés jóllét, a boldogság között – fontos tudni, hogy a kutatások azt állapították meg, hogy az optimizmus és a boldogság érzése együtt jár, nem pedig azt, hogy a boldogság oka az optimizmus vagy a pozitív gondolkodás.

Pozitív gondolkodás?

Oldalak

Pszichológus válaszol

Problémás családtag segítése

Tisztelt Szakértők! Testvérem, 32 éves könnyen befolyásolható, heves érzelmekkel és indulatokkal rendelkező férfi. Sajnos gyakran kerül folytonos ördögi körökbe: tartozás, hazugság, hárítás és még rengeteg olyan dolog amikről én nem is tudok... A problémák halmaza első sorban a külön-féle illegális szerekhez vezette. Szüleim nyugdíjasok, tehetetlenek, magukba folytját a problémát, egyedül, érzelmekkel együtt küzdenek a problémával. Én személy szerint csak pár éve tudom, testvéremmel a kapcsolatunk egyre csak romlott, lassan már félek tőle, minden bizalmam elveszett. A családban nem beszélün

Oldalak