Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bende Katalin

Korábbi értékelések

Erika

5
Értékelés: 5
Katalin végtelenül kedves, türelmes szakember. Sokat segített az olykor meglepő kérdéseivel, hogy más megvilágításban is lássam problémás helyzeteimet. Hálás vagyok!

Kati

5
Értékelés: 5
Türelme, őszinte odafigyelése, kedvessége sokat segített abban, hogy vissza tudjak találni önmagamhoz. Nagyon köszönöm !

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Ildi

5
Értékelés: 5
Segített abban, hogy felül tudjak kerekedni az életemben adódó stresszes szituációkon.

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Lelki ellenálló-képesség avagy pszichológiai rugalmasság

A pszichológiai rugalmasság (reziliencia) az arra való képességet jelenti, hogy nyitottan, tudatosan képesek vagyunk megélni a jelen pillanatot - a nehéz élményekkel együtt - és közben képesek vagyunk a hatékony viselkedésre.

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

A női stresszválasz: oltalmazz/gondoskodj és barátkozz/támogass!

A modern kutatások azt találták, hogy a tipikusan férfias „harcolj vagy menekülj!” mellett léteznek „nőies” stresszválaszok is:’gondoskodj/oltalmazz’ és ’barátkozz/ támogass ’. A gondoskodás az én és az utód megóvását, az oltalmazás pedig a segítő szociális háló kialakítását és fenntartását, vagyis a szociális támogatás kérését és annak megadását jelenti. Persze a nők és férfiak birtokolják mindkét stresszválaszt, különbség inkább domináns használatukban van. Túlélésünk a fenyegetésre adott válasz sikerétől függ.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Problémás családtag segítése

Tisztelt Szakértők! Testvérem, 32 éves könnyen befolyásolható, heves érzelmekkel és indulatokkal rendelkező férfi. Sajnos gyakran kerül folytonos ördögi körökbe: tartozás, hazugság, hárítás és még rengeteg olyan dolog amikről én nem is tudok... A problémák halmaza első sorban a külön-féle illegális szerekhez vezette. Szüleim nyugdíjasok, tehetetlenek, magukba folytját a problémát, egyedül, érzelmekkel együtt küzdenek a problémával. Én személy szerint csak pár éve tudom, testvéremmel a kapcsolatunk egyre csak romlott, lassan már félek tőle, minden bizalmam elveszett. A családban nem beszélün

Oldalak