Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bende Katalin

Korábbi értékelések

névtelenül

5
Értékelés: 5

B.Berni

5
Értékelés: 5
Egy-egy szóval, visszakérdezéssel olyan tükröt kaptam, ami többet jelentett számomra önmagam felismerésében,mint hosszú elemzések, hiszen egyszerű visszakérdezések voltak, amiken tényleg elgondolkodtam és ez tudott változást hozni a gondolkodásomban, az életemben. Továbbá segített a helyemre kerülni az életem több területén is,nem csak arra a területre hatott ki, amely problémával foglalkoztunk elsősorban.

Erika

5
Értékelés: 5
Katalin végtelenül kedves, türelmes szakember. Sokat segített az olykor meglepő kérdéseivel, hogy más megvilágításban is lássam problémás helyzeteimet. Hálás vagyok!

Kati

5
Értékelés: 5
Türelme, őszinte odafigyelése, kedvessége sokat segített abban, hogy vissza tudjak találni önmagamhoz. Nagyon köszönöm !

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Tudatos jelenlét – mindfulness a gyakorlatban

A tudatos jelenlét hatásosságát egyre több tudományos bizonyíték támasztja alá. A világ különböző pontjain végzett kutatások mind azt igazolták, hogy a rendszeresen végzett meditációval:

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Tudatos jelenlét – a mindfulness elméletben

Mi a tudatos jelenlét vagy mindfulness? A tudatos jelenlét lényege, hogy teljesen a mostban vagyunk; megfigyeljük, mit érzünk, mit gondolunk, mit akarunk most, ebben a pillanatban. A tudatos jelenlét azt jelenti, hogy megtanulunk észrevenni mindent, ami a testünkben, az elménkben és a környezetünkben zajlik akár kellemes, akár kellemetlen dolog: a gyomrunk korgásától az éppen kinyíló virágon át a szemerkélő esőig. A tudatos jelenlét által észreveszünk, érzékelünk mindent, ami az adott pillanatban történik, jelen van.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Problémás családtag segítése

Tisztelt Szakértők! Testvérem, 32 éves könnyen befolyásolható, heves érzelmekkel és indulatokkal rendelkező férfi. Sajnos gyakran kerül folytonos ördögi körökbe: tartozás, hazugság, hárítás és még rengeteg olyan dolog amikről én nem is tudok... A problémák halmaza első sorban a külön-féle illegális szerekhez vezette. Szüleim nyugdíjasok, tehetetlenek, magukba folytját a problémát, egyedül, érzelmekkel együtt küzdenek a problémával. Én személy szerint csak pár éve tudom, testvéremmel a kapcsolatunk egyre csak romlott, lassan már félek tőle, minden bizalmam elveszett. A családban nem beszélün

Oldalak