Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Dr. Gerber Erika

Korábbi értékelések

Szijj Gréta

5
Értékelés: 5
Minden beszélgetés után jobban érzem magam, és úgy érzem közelebb kerülök a problémáim megoldásához. Csak ajánlani tudom. Remek szakember!

Bernáth Szilárd

5
Értékelés: 5
Sok szakembernél voltam már, de Erika valóban nagy segítséget nyújtott nekem az elmúlt fél évben. Csak ajánlani tudom. Mégegyszer ezúton is köszönöm szépen!

Rétvári Péter

5
Értékelés: 5
Nekem nagyon nagy segitseg volt! Nem csak segitett feldolgozni a szamomra legfontosabb szerettem elveszteset es talpra allitott, hanem meg most is folyamatosan motival es a megfelelo iranyba terel. Megegyszer ezuton is halas koszonet!

Pszichoterapeuta's blogposts

Dr. Gerber Erika képe
Ellenőrzött szakember

Hírek és álhírek hatása karantén idején

 

A stressz, evoluciós szempontból jó, megvéd a veszélytől.  Megléte  járvány idején különösen hasznos. Éberen tart, segíti a kontrollfunkciókat, így a fertőződés elkerülését.

A karanténban átélt szorongásnak az általánosan, mindenkire érvényes félelmek megléte mellett vannak specifikus jellemzői, amelyek a helyzetből adódnak.

A tartós összezártság átlagon felüli  szorongásokkal terheli az családokat, munkahelyeket.

Stresszorok, amelyek egyformán érintenek mindenkit

Dr. Gerber Erika képe
Ellenőrzött szakember

A szorongásoldás gyorsan ható technikái

Nem könnyű felismerni a szorongást, sem önmagunkban, sem másokban.

Köznapi értelemben szorongásnak mondjuk az idegességgel, nyugtalan magatartással, szokatlan tépelődéssel járó lelkiállapotokat. Ugyanígy a mozgáskényszert, vagy éppen a fizikai és/vagy verbális lelassultságot, gátoltságot. Sose ítéljünk a pillanatnyi kép alapján! A viselkedésben észlelhető változásokat kell megfigyelnünk. A hallgatag ember egyszer csak bőbeszédű lesz, a bőbeszédű hallgatag. A folyton ötletelő visszafogott, tanácstalan.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Vita a nevelt gyerek miatt

Kedves Válaszoló! 2 éve élek párkapcsolatba a párommal. Neki van egy 11 éves lánya. Elég szoros apa-lánya kapcsolat van közöttük. Úgy érzem minden gyerekkel kapcsolatos dologból kizár a párom. Mindent együtt csinálnak nélkülem. A kislány nagyon féltékeny rám állandóan az apján lóg mikor nálunk van. Sok vita van közöttünk a párommal a gyerek miatt, ha nincs ott a gyerek egy hangos szó sem hangzik el közöttünk. Párom sokszor idegesen reagál hogyha a lányáról van szó.Mindig azt kell csinálnunk amit a gyerek mond, nem lehet semmire megkérni. Pl karácsonykor nincs kedve eljönni a szüleimhez ezért

Nem tudom elfogadni h nincs többé

Üdvözletem! Magamról 27 éves vagyok, függő, bordenline-szindrómás, bipoláris beteg. Volt egy nagyon jó pszichológusom, azt hiszem nevesíthetem Horváth Ivett. Az történt hogy hibáztam és hazudtam neki, amivel megszegtem a terápiás kereteket, ez történt október 3.-án 12 óra környékén és 3 hónapra véget ért a terápiás ülésünk. Azt mondta, ha úgy érzem tud nekem segíteni keressem fel januárba időpontra. Rettentően félek h nem fog fogadni. Azóta újra füvezek, most is be vagyok tépve, nyugtatókon élek, pánikrohamaim vannak, vagdosom magam, és egyre jobban azt a bizonyos utolsó napot tervezgetem