Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Vőneki Ádám

Korábbi értékelések

Ildiko

5
Értékelés: 5
Àdàm rendkívül objektív szakember, egyènre szabott kognitív teràpiàval hamar segíteni tudott a szorongàsos pànikzavaromon. Az elsô alkalomtol fogva tudtam, hogy a legjobb kezekben vagyok. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki hasonló kondicióval küzd.

Melinda

5
Értékelés: 5
Nagyszerű szakember, ajánlom mindenkinek aki pánikbetegséggel vagy valamilyen fóbiával küzd. Remekül érti a dolgát, humorának köszönhetően jó hangulatban teltek az ülések. Rengeteg szakirodalmat használ és ajánl a témában. Örülök, hogy anno hozzá fordultam :)

Benjámin

5
Értékelés: 5
Ádám türelmes és felkészült szakember, akinek a falán a szakirodalom nem csak dísznek van, hanem rendszeren elő is került. Olyan embert kerestem, aki objektív, és a módszere tudományos alapokon nyugszik, és benne mindezt megtaláltam. A közös munka során olyan készségekre tettem szert, amivel önmagamat és a környezetemet is megtanultam elfogadni.

Tomster

5
Értékelés: 5
Ádám nagyon jó szakember. Abszolút a problémára koncentrál. Nincs mellébeszélés, meg hókuszpókusz. Gyakorlatias és nagyon jól magyaráz: a problémát analitikus szemmel vesézi ki, és a terápiát konkrét személyre szabja. Az anyagok jól érthetőek, rövidek és lényegre törőek. Az időbeosztás rugalmas, még az esti órákban sem mond nemet az ülésekre. A legjobb szakember, akivel valaha dolgoztam.

Sz. Zoltán

5
Értékelés: 5
Ádámban egy nagyon kedves és türelmes szakembert ismertem meg. Pánikbetegségem és agorafóbiám okán kerestem meg, nagyon nehezen vettem rá magam hogy emberek közé menjek, irtóztam a plázáktól, tömegközlekedési eszközöktől. Ádámmal a terápia során megismertem félelmeim forrását és megtanított hogyan tudom leküzdeni Őket. Több mint egy éve nem volt pánikrohamom és teljes életet tudok élni félelmek nélkül!

Pszichológus's blogposts

Vőneki Ádám képe
Ellenőrzött szakember

A nocebo-hatás és ennek fontossága a klinikai gyakorlatban

A terapeuta-páciens kapcsolatban a klinikai gyakorlatból származó negatív elvárások negatív következményekkel járhatnak a páciens állapotára nézve, ezt a jelenséget nocebo hatásnak hívjuk. A nocebo-hatással kapcsolatos kutatások feltárták azt is, hogy a kezeléssel kapcsolatos információk nyújtása a lehetséges mellékhatásokról képes azokat kiváltani a pácienseknél. Neurobiológiai folyamatok játszanak szerepet a nocebo-hatás létrejöttében és ez a cikk a  témában releváns kutatások összegzését tűzi ki célul.

Vőneki Ádám képe
Ellenőrzött szakember

A „Titok” a Pánik Mögött (és, hogy hogyan szabadulhatunk meg tőle)

Hogyan kezeljük azt, amiről azt hisszük, hogy nem tudjuk irányítani?

 

Amikor gyerek voltam, nagyon féltem a sötéttől. Még mindig emlékszem arra az érzésre, amikor le kellett sétálnom a pince lépcsőjén a nagyszüleim házában, vagy felkelni az éjszaka közepén, hogy a mosdóba menjek. A legnagyobb félelmem egy meghatározhatatlan valami volt, ami a félelmen magán túlmutatott:  vajon attól féltem annyira, hogy ténylegesen valami rémséggel találkozom?