Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Varga Dóra

Pszichológus's blogposts

Varga Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Meddig érdemes önfejleszteni?

Az önismeret, önfejlesztés most már egyre jobban beszivárog a hétköznapokba, ami egyrészt nagyon jó, mert a pszichológia segítségével olyan tévutakat lehet elkerülni, amivel rengeteg energiát megspórolhatunk az életünkben. Másrészt viszont ebben sem érdemes átesni a ló túloldalára.

Varga Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Mit mond el rólad, hogy van-e jogsid?

Mindig érdekes információ a kliensről, hogy szokott-e vezetni, van-e autója, mióta van jogsija, vagy miért nincs. Természetesen komplexen kell nézni az illetőt, de sokat elmond a felelősség- és kockázatvállalási hajlandóságról, konfliktuskezelésről, figyelemről és kontrolligényről, hogy a személy hogy áll az autókhoz, motorokhoz.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Családi probléma

Tisztelt pszichológus úr/hölgy! Egy 17 éves fiú vagyok, olyan problémával fordulnák önökhöz hogy nekem a szüleim 6 évvel ezelőtt elváltak. Azóta visszahúzodó lettem de úgy iskolába azért odaszoktam menni az osztálytársaimhoz, barátaimhoz de általába depresszív hangulatom is szokott lenni. Ritkán szoktak lenni dühkitöréseim, néha néha szoktam felkapni a vizet kicsi dolgokon, a tanulás kicsit nehezen megy, van 2 fiú testvérem velük jó a kapcsolatom. Esetleg jó lenne ha a szüleimmel család terepeutához mennék? Előre is köszönöm a válaszukat