Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Varga Dóra

Pszichológus's blogposts

Varga Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Miért kell időnként krízisben lennünk?

Senki nem szeret krízisben lenni. Kegyetlen időszak, amikor az ember időnként azt érzi, hogy a fájdalom elviselhetetlen, illetve annak tűnik. Általában ezek az időszakok maguktól feloldódnak azáltal, hogy valami megváltozik kívülről, de leginkább belül, önmagunkban. Aki küzdő típus és versenyszellem hajtja, az nagyon jól tudja, hogy sokkal jobban megbecsüljük azt a győzelmet, amibe erőn felül mozgósítottuk az erőforrásainkat, amit akadályokkal teli úton értünk el, mint azt, ami könnyen jött. Krízisben azonban annak is küzdenie kell, aki utál versenyezni, hiszen sokszor a túlélés a tét.

Varga Dóra képe
Ellenőrzött szakember

A családállításon való részvétel szabályai

Ha valaki segítséget kér, önismeretre jelentkezik akár egyénileg, akár csoportba, minden módszer esetében tudomásul veszi, hogy a részvételnek vannak bizonyos megkötései, szabályai. Az alábbi szabályok közül vannak olyanok, amelyek más módszerek esetében is érvényesek, és vannak, amelyek specifikusan a családállításra vonatkoznak.

Aki jelentkezik, vegye figyelembe, hogy a következőket kell betartani a családállítás esetében:

Oldalak

Pszichológus válaszol

Családi probléma

Tisztelt pszichológus úr/hölgy! Egy 17 éves fiú vagyok, olyan problémával fordulnák önökhöz hogy nekem a szüleim 6 évvel ezelőtt elváltak. Azóta visszahúzodó lettem de úgy iskolába azért odaszoktam menni az osztálytársaimhoz, barátaimhoz de általába depresszív hangulatom is szokott lenni. Ritkán szoktak lenni dühkitöréseim, néha néha szoktam felkapni a vizet kicsi dolgokon, a tanulás kicsit nehezen megy, van 2 fiú testvérem velük jó a kapcsolatom. Esetleg jó lenne ha a szüleimmel család terepeutához mennék? Előre is köszönöm a válaszukat