Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Varga Dóra

Pszichológus's blogposts

Varga Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Amiről nem lehet beszélni a pszichológusnál

Sokszor tapasztalom, hogy a klienseknek megvan az elképzelésük arról, hogy hogyan kellene kinéznie egy terápiás ülésnek, és ehhez képest hozzák be a témákat.

Varga Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Mit tegyek, ha nem merek változtatni?

Sokan kezdik azzal az első beszélgetésünket, hogy ők mindent tudnak, rengeteget olvasnak, előadásokra járnak, csak aztán nem csinálják azt, amit szerintük kellene. Pedig még el is hozták róla a listájukat. Ilyenkor kérdezhetném, hogy akkor vajon mit keres itt, ha tud mindent? De ez természetesen nem ennyire egyszerű. Szokták mondani, hogy 10 millió fociedző országa vagyunk, vagy hogy nálunk mindenki politikus. Fejben szuperül megy minden, legalábbis azt hisszük, de sajnos könyvből nem lehet megtanulni síelni vagy biciklizni sem.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Családi probléma

Tisztelt pszichológus úr/hölgy! Egy 17 éves fiú vagyok, olyan problémával fordulnák önökhöz hogy nekem a szüleim 6 évvel ezelőtt elváltak. Azóta visszahúzodó lettem de úgy iskolába azért odaszoktam menni az osztálytársaimhoz, barátaimhoz de általába depresszív hangulatom is szokott lenni. Ritkán szoktak lenni dühkitöréseim, néha néha szoktam felkapni a vizet kicsi dolgokon, a tanulás kicsit nehezen megy, van 2 fiú testvérem velük jó a kapcsolatom. Esetleg jó lenne ha a szüleimmel család terepeutához mennék? Előre is köszönöm a válaszukat