Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Varga Dóra

Pszichológus's blogposts

Varga Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan éld túl a napot a karanténban?

A járványhelyzet kihívás elé állította még a legegészségesebb, mentálisan erős embereket is. A több oldalú bizonytalanság senkinek nem könnyű, a problémákon most az egész világ osztozik. Van, akinek a megélhetése került veszélybe, van, akit krízishelyzetben ért a COVID19, aminek a kezelésére egyáltalán nem volt felkészülve a társadalom. Az új helyzet olyannyira ismeretlen, és egyelőre nem tudjuk, pontosan mikor lesz vége, hogy jelenleg ehhez alkalmazkodva kell kialakítanunk az életünket. Úgy tűnik, már nem bízhatunk abban, hogy 2 hetet kibírunk valahogy, aztán vége lesz.

Varga Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Könyvajánló: A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia

Kevés jól használható önsegítő könyv van, de Stephanie Stahl könyve mindenképpen ezek közé sorolható. Nehéz műfaj az önfejlesztés, mert könyv formájában csak sablonokat vagy túl specifikus példákat lehet átadni, az írott formájú pszichoedukáció esetében pedig mindig kérdéses, hogy a szövegből mit vesz ki az olvasó. Az önismeret fejlesztése természetesen fontos, de önmagában kevés az, ha valaki tud magáról valamit, de nem használja ezt a tudást.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Családi probléma

Tisztelt pszichológus úr/hölgy! Egy 17 éves fiú vagyok, olyan problémával fordulnák önökhöz hogy nekem a szüleim 6 évvel ezelőtt elváltak. Azóta visszahúzodó lettem de úgy iskolába azért odaszoktam menni az osztálytársaimhoz, barátaimhoz de általába depresszív hangulatom is szokott lenni. Ritkán szoktak lenni dühkitöréseim, néha néha szoktam felkapni a vizet kicsi dolgokon, a tanulás kicsit nehezen megy, van 2 fiú testvérem velük jó a kapcsolatom. Esetleg jó lenne ha a szüleimmel család terepeutához mennék? Előre is köszönöm a válaszukat