Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Szántó Regina

Korábbi értékelések

Kulcsár LAjos

5
Értékelés: 5

Kollárik Anita

5
Értékelés: 5

Gálné Nagy Dalma

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Szántó Regina képe
Ellenőrzött szakember

Életünk az állandóság és a változás örök tánca

Mit is tartunk változásnak, hogyan definiálhatjuk ezt a szót? Honnantól tekinthető valami megváltozottnak? Történik, megszületik valami új, valami más, ami eltér attól, ami addig volt. Az élet maga a változás. Gondoljunk csak olyan egészen alapvető és magától értetődő dolgokra, mint az évszakok egymásutánisága. Egyik évszak követi a másikat. Tavasz, nyár, ősz, tél. Ugyanakkor a változásnak része az állandóság is, hiszen maguk az évszakok minden egyes évben ugyanabban a sorrendben váltják egymást. A tél sosem előzi meg a tavaszt stb.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Hogyan tudok túllépni ?

Jó napot! 16 éves lány vagyok. Abban szeretném kérni a segítséget ,hogy a párom 27 éves epilepsziás beteg . 2x esett össze a kezmbe és nagyon nehezen tudom túl tenni magam rajta . Tudom ,hogy nem halálos betegség és gyógyítható ,illetve lehet kontrollálni gyógyszeres kezeléssel . Viszont nem szed gyógyszer és mivel heti 6 napot dolgozik úgy gondolja ,hogy nincs ideje elmenni az orvoshoz.Ez okból kifolyólag tegnap előtt korházba kerültem ,mert túl aggódom a dolgot . Az utolsó roham óta altatóval alszom és nyugtatóval kelek . 7kg -ot fogytam 2.5 hét alatt . Gyomorgörcsel kelek fekszem és a pulzu

Izgulás, versenyek előtti stressz leküzdése

Nos, én egy 17 éves lány vagyok, 5 éve Kick-boxolok, 3 éve versenyszerűen. Borzasztóan izgulós vagyok a versenyek és a meccsek előtt. Rengeteg versenyen voltam már, de egy kicsit sem csillapodott. Nem eszem, rossz a közérzetem, szorongok, feszült vagyok és emiatt vesztem el sokszor a meccseimet, nem tudok fejben ott lenni, annyira az van a fejemben hogy jobb nálam az ellenfél, hogy konkrétan lefagyok, nem tudok koncentrálni.. Van erre esetleg valami ami segíthet, hogy legyőzzem? Bármi? Nagyon szeretném leküzdeni, hogy Európa bajnok lehessek..

Oldalak