Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Szántó Regina

Korábbi értékelések

Kulcsár LAjos

5
Értékelés: 5

Kollárik Anita

5
Értékelés: 5

Gálné Nagy Dalma

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Szántó Regina képe
Ellenőrzött szakember

Baba-mama kommunikáció, kapcsolatanalízis

A várandósság rendkívüli, az emberi életben többnyire csupán néhányszor megélhető élmény. Nem mindegy, hogy mire fordítjuk és hogyan töltjük el ezt a 9 hónapot. A legoptimálisabb, ha minden rendben van a kismama életében és szeretettel várják a szülők és a tágabb család is a jövevényt. De sajnos gyakran előfordul, hogy vagy a párkapcsolat sínyli meg a terhességet, vagy anyagi problémák adódnak a pár életében, vagy más akadályozó tényező lép fel. Nem kell kétségbe esni, mert ettől még a várandósság hónapjai csodálatosak maradhatnak.

Szántó Regina képe
Ellenőrzött szakember

Optimizmus a mindennapokban

Az emberek egy része hajlamos negatívan értelmezni a világ dolgait. Az ilyen ember egyszerűbben szólva a dolgok rossz oldalát látja. Ha mi is hajlamosak vagyunk erre, tudatosan is törekedhetünk arra, hogy felismerjük ezt a depresszív és pesszimisztikus attitűdöt önmagunkban. És ha már egyszer felismertük, akkor talán változtathatunk is rajta. Bizonyára mindannyian hallottuk már a viccet a pesszimistáról és az optimistáról, akiket csupán az a kicsiny, mégis lényegi dolog különböztet meg egymástól, hogy egyikük a félig vízzel teli poharat félig üresnek, a másik pedig félig telinek látja.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Mit tegyek?

Jó napot! Úgy érzem nem bírom tovább és segítségre van szükségem. 17 éves vagyok és körülbelül fél éve tart ez az állapot,és már nagyon meg szeretnék szabadulni ettől. Úgy érzem hogy nem lehetek boldog,pedig mindenem megvan, szerető családom barátok akik támogatnak mindenben mégis egyedül érzem magam, és úgy érzem hogy nem ért meg teljesen senki. Mindenért magamat hibáztatom,és folyton a múlton gondolkozok,hogy mit tehettem volna másképp,mit rontottam el,de közben tudom hogy azon nem tudok már változtatni. Olyan mintha 2 ember lennék az egyik pillanatban mindenért magamat hibáztatom, eszembe j

Császár műtét

Tisztelt szakértők! Fèlek a műtétől nem tudom milyen mikor az ember ébren van egy műtétnél, hogy tudom legyőzni a félelmem, a szorongást? Félek, hogy pánikot kapok műtét közbe.

Oldalak