Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Szajli Claudia

Korábbi értékelések

Kerekes Orsolya

5
Értékelés: 5
Claudiánál mindig nyugodt környezett fogadott, ahol türelmesen meghallgatott. Köszönöm az elgondolkodtató beszélgetéseket és a támogatást!

Hallerné Mihók Henrietta

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Szajli Claudia képe
Ellenőrzött szakember

Öt hatékony módszer a stressz oldására

Az élet számos területén ér minket stressz. Például szinte elképzelhetetlen egy munkahely stressz nélkül, vagy egy-egy családi-, párkapcsolati probléma, mely nagyfokú stresszt vált ki belőlünk. Van, hogy úgy érezzük felemészt minket. Fontos azonban tisztáznunk magunkban, hogy nem a stresszt kell elkerülnünk, hanem inkább meg kell tanulnunk kezelni azt.  Cikkemből megismerhet néhány módszert, melyet hatékonyan alkalmazhat a stresszel szemben.

Szajli Claudia képe
Ellenőrzött szakember

Szülők a hiszti ellen

Önnel is előfordult már, hogy gyermekét noszogatnia kellett a játszótérről való hazaindulásban vagy órákat könyörögni, hogy menjen haza vacsorázni? Az indulásra tett kísérletek viszont sorra kudarcba fulladnak, amikor gyermeke elkezd ordítani, rugdalózni, vagy akár sírni. Ő egyértelműen maradni akar. Még a jól nevelt gyermekekkel is megesik, hogy tiltakoznak szüleik akarata ellen, és tombolni kezdenek, ha valami nem úgy alakul, ahogy ők azt szeretnék. De vajon mi állhat a hiszti mögött? Mit tehetünk ellene szülőként? Cikkemből kiderül!

Oldalak

Pszichológus válaszol

Mi a problémám?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Tanácsra lenne szükségem. 19 éves vagyok és az utóbbi időben sok stresszhelyzetben volt részem. Nemsokára vizsgázok (OKJ képesítés) és nagyon sokat tanulok. Amióta ilyen stresszes ez az időszak, azóta depresszió pár tünetét észrevettem magamon és nem szeretnék ebben a helyzetben maradni. Ezek a tünetek azok, hogy sokszor vagyok szomorú, illetve mindig félek, hogy lesz valamilyen betegségem és magammal sem vagyok megelégedve. Ha tanulok, vagy filmet nézek, akkor úgymond kikapcsolok és nem foglalkozok a stresszel. Nemrég új “kalandba” vágtam bele, mert elkezdtem talá

Mit tegyek?

A párom szakított velem decemberben. Oka az volt h tanulnia kell h bekeruljon az orvosira. Azt is mondta h mar nem szeret.Osszetortem. A januar olyan volt h beszeltunk meg nem is. Talalkoztunk is. Lefekudtunk egymassal. Majd sitaborba mentunk. Ujra osszemelegedtunk. Bevalotta h meg mindig nagyon szeret. Probalt taszitani maganak is azt mondani h mar nem szeret. Egyutt keltunk egyutt fekudtunk. Ugyanolyan volt mint regen. Hazaerkeztunk. Persze kevesebbet talalkozunk mint amennyit akkoriban. Azt mondta h igy meg ne mondjuk ki h egyutt vagyunk mert keveset talalkozunk es ezert ne mondjuk ki. Nem