Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Szajli Claudia

Korábbi értékelések

Kerekes Orsolya

5
Értékelés: 5
Claudiánál mindig nyugodt környezett fogadott, ahol türelmesen meghallgatott. Köszönöm az elgondolkodtató beszélgetéseket és a támogatást!

Hallerné Mihók Henrietta

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Szajli Claudia képe
Ellenőrzött szakember

Családi örökség – amit magunkkal viszünk

Nem is gondolnánk, hogy azok a korai események, melyekre könnyedén azt mondhatjuk gyermekünk „úgysem emlékszik majd”, mekkora hatással vannak élete alakulására. Sőt, szülőként a saját feldolgozatlan traumáinkat, félelmeinket is továbbadjuk gyermekeinknek. Írásomban többek között arra keresem a választ, hogy mivel magyarázhatók a múltból megörökölt negatív érzelmi viszonyulások és viselkedési minták.

Szajli Claudia képe
Ellenőrzött szakember

Öt hatékony módszer a stressz oldására

Az élet számos területén ér minket stressz. Például szinte elképzelhetetlen egy munkahely stressz nélkül, vagy egy-egy családi-, párkapcsolati probléma, mely nagyfokú stresszt vált ki belőlünk. Van, hogy úgy érezzük felemészt minket. Fontos azonban tisztáznunk magunkban, hogy nem a stresszt kell elkerülnünk, hanem inkább meg kell tanulnunk kezelni azt.  Cikkemből megismerhet néhány módszert, melyet hatékonyan alkalmazhat a stresszel szemben.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Mi a problémám?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Tanácsra lenne szükségem. 19 éves vagyok és az utóbbi időben sok stresszhelyzetben volt részem. Nemsokára vizsgázok (OKJ képesítés) és nagyon sokat tanulok. Amióta ilyen stresszes ez az időszak, azóta depresszió pár tünetét észrevettem magamon és nem szeretnék ebben a helyzetben maradni. Ezek a tünetek azok, hogy sokszor vagyok szomorú, illetve mindig félek, hogy lesz valamilyen betegségem és magammal sem vagyok megelégedve. Ha tanulok, vagy filmet nézek, akkor úgymond kikapcsolok és nem foglalkozok a stresszel. Nemrég új “kalandba” vágtam bele, mert elkezdtem talá

Mit tegyek?

A párom szakított velem decemberben. Oka az volt h tanulnia kell h bekeruljon az orvosira. Azt is mondta h mar nem szeret.Osszetortem. A januar olyan volt h beszeltunk meg nem is. Talalkoztunk is. Lefekudtunk egymassal. Majd sitaborba mentunk. Ujra osszemelegedtunk. Bevalotta h meg mindig nagyon szeret. Probalt taszitani maganak is azt mondani h mar nem szeret. Egyutt keltunk egyutt fekudtunk. Ugyanolyan volt mint regen. Hazaerkeztunk. Persze kevesebbet talalkozunk mint amennyit akkoriban. Azt mondta h igy meg ne mondjuk ki h egyutt vagyunk mert keveset talalkozunk es ezert ne mondjuk ki. Nem