Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Sági Andrea

Pszichológus's blogposts

Sági Andrea képe
Ellenőrzött szakember

Szeretni és szeretve lenni. A kapcsolódás lélektana 1.rész

Karácsony, mint a szeretet ünnepének közeledtével érdemes elgondolkoznunk azon, hogyan szeretünk, hogyan vagyunk kapcsolatainkban. Erről szólna most ez a cikksorozat. 

Az első rész az érett szeretetről szól, melyek azok a jellemzők, amelyek az érett ember szeretetét jellemzik, avagy hova érdemes eljutnunk a szeretet gyakorlása közben.

Az érett szeretet nem egy érzés, ami a szívünkben lakozik, hanem cselekvés, amely tettekben nyilvánul meg. Az érett szeretet lényegét Fromm így fogalmazza meg A szeretet művészete című könyvében.:

Oldalak

Pszichológus válaszol

Féltékenység

Jó estét kívánok! 25 éves nő vagyok, és van egy párom aki 21 éves férfi. Távkapcsolatban élünk két külön országban. Féltékeny típus, én viszont annyira nem és ez sokszor okoz nálunk problémát. Sokszor féltékenykedik, és ha nem veszem fel a telefont többszöri próbálkozásra sem akkor kiborul és különböző, elég csúnya jelzőkkel illet. Utána bocsánatot kér, egyébként pedig egy nagyon kedves, romantikus ember.Többször került szóba az összeköltözés, de én mindannyiszor el is mondtam neki, hogy tartok attól, hogy ez nem fog változni, sőt nemhogy nem fog változni hanem rosszabb lesz, esetleg tettleges

Milyen okai lehetnek egy ilyen hirtelen fordulatnak ?

Tisztelt szakértő,egy olyan kérdésem lenne hogy milyen okok miatt jöhet létre egy ilyen fordulat.Pár heten miután túl tettem magam egy nagyon durva szakításon,késznek éreztem magam az újrakezdésre.A munkahelyemen megismertem egy tőlem 2 évvel fiatalabb nőt akire rá is írtam,miután kiderült hogy ő neki nincsen párja.Jókat beszéltünk így másnap magát a randit is felvettem amire ő igent mondott.Bent is elbeszélgettünk,bár sokat bókoltam neki,de nem voltam túl nyomulós.Az egyik reggel még beszéltünk,de este már az üzeneteim meg se nézte,ez így ment napokig,majd ráírtam akkor pár szavas mondatba,de

Oldalak