Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Radócz Csilla

Pszichológus's blogposts

Radócz Csilla képe
Ellenőrzött szakember

Miben segíthet, ha pozitív az attitűdöd?

Az életünk történéseihez való pozitív hozzáállásnak bizonyítottan előre mozdító hatása van. A pozitivitás az egyik legnépszerűbb tévhittel ellentétben nem azt jelenti, hogy elvakult módon szemet hunyunk a problémáink felett és önfeledten nevetgélünk, hanem egyfajta nézőpont váltást. Dönthetünk úgy egy probléma helyzetben, hogy felülvizsgáljuk a történteket és megpróbáljuk megkeresni az adott szituáció jó oldalát. Megnézzük mit tanulhatunk belőle, milyen jellegű tapasztalattal gazdagodunk általa, van-e esetleg jó oldala illetve haszna annak ami velünk történt.

Pszichológus válaszol

Nők

20 éves srác vagyok, lassan egy éve hogy nincs barátnőm és azt érzem akárhogy próbálkozom valakinél egyzserűen sehogy nem fordul komolyabbra a dolog és hamar véget ér. Mit javasol mit tegyek?

Hogyan találjam meg a céljaim?

27 éves férfi vagyok. Van egy elvileg jó diplomám, de alig boldogulok vele, abban a négy évben mióta megvan. Fél éve még élveztem a jelenlegi munkámat a rendszergazdaként, most néha gyomorgörccsel megyek be, illetve unom a munkát. A szakmám a kihívásokról szól, de én mind a munkában, mind a szakmában megfutamodok előlük. Nem tudom, hogy egyszerűbb munkát kellene-e keresnem, vagy megtanulni lekűzdeni, a félelmet az újdonságoktól. Sok dolgot képes vagyok megjegyezni, de a probléma megoldó képességem gyenge. Nem tudom, hogy erőltessem-e a szakmám, vagy próbálja mást tanulni egyetemen, vagy fogadj