Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

PszichológusKereső

Korábbi értékelések

gabi

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

PszichológusKereső képe

5 tipp, hogyan győzzük le a félénkséget

Egyeseknek elég belépniük egy szobába, és máris a társaság középpontjává válnak. Mások pedig percekig kutatnak egy ideális kezdőmondat után az agyukban, ha új társaságba kerülnek, és még ha végre az eszünkbe jut is, nem feltétlenül merik használni. A félénkség megnehezíti mind a magánéletünket, mind a szakmai előrehaladásunkat. Az alábbi 5 tipp azonban segíthet felszámolni e zavaró tulajdonságunkat.

PszichológusKereső képe

Megváltozott testtel élni

Akár egy szülés, akár egy hosszú betegség vagy egy baleset örökre komoly nyomot hagyhat a testünkön. Kisebb és nagyobb elváltozások is jelentkezhetnek, ám akkor is az egyik legnagyobb nehézséget az elfogadás jelenti. Vannak természetesen olyan változások, amelyek az idő folyamán visszaalakulnak, vagy némi rásegítéssel visszaalakíthatóak, ám sajnos vannak olyan esetek is, amelyek életre szólóak, és az egész további életünket nagyban befolyásolhatják.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Indulat kezelési probléma

Üdvözlöm! Egy olyan problémával fordulnék önhöz hogy nehezen kezelem a stressz-és konfliktus helyzeteket. Adott helyzetben többnyire saját magamban teszek fizikai kárt. Ez alatt ütést, vágást értek. Lassan 3 éve vagyok párkapcsolatban és a problémáim a párommal való vitákban is jelentkeznek, az állandó túl reagálás mellett.Vettem már magamnak gyógynövényes nyugtatót ami a hangulat állapotra is jó, de a hatékonysága változó. Nem tudok egyszerűen önkontrollt gyakorolni magamra, és késztetést érzek, hogy bántsam magamat. Az arcomon most is lila folt van..a saját viselkedésem miatt. Szeretnék t