Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Poór Dóra

Korábbi értékelések

Schnöller Hedvig

5
Értékelés: 5
Megbízható, hozzáértő és valódi segítséget nyújt a hozzá forduló embereknek.

Baranyai Klára

5
Értékelés: 5
Rendkívül jó kolléga, folyamatos fejlődési igénnyel!

Kaszás Dóra

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Poór Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Néhány gondolat a szélhámos szindrómáról

„Á, csak véletlenül sikerült!” „Nem is tudom, miért választottak ki.” „Ötöst kaptam, de szerencsém volt!” „Pont tudott valaki segíteni!” „Azért vettek fel, mert a jó fej HR-es volt ott a meghallgatáson.”

Ilyen, és ehhez hasonló mondatokat gyakran hallunk a környezetünkben. Nem is gondolnánk, hogy ezek a kijelentések akár komoly szorongásokon alapulhatnak.

Poór Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Könyvajánló Mártonffy Zsuzsa: Akiknek két anyja van. Küzdelmes sorsok – személyes történetek az örökbefogadásról

A Bookline könyvek gondozásában 2020-ban megjelent hiánypótló kötet nagyszerűen mutatja be az örökbefogadás rögös útját, mind az örökbeadó és az örökbefogadó szülők, mind az örökbefogadott gyermekek szemszögéből. Ez az idézet nagyon jól összefoglalja az örökbefogadás ellentmondásosságát. A könyv elsősorban személyes történeteken keresztül mutatja be az örökbeadáshoz és az örökbefogadáshoz vezető, sokszor éveken át tartó folyamatokat, illetve olyan örökbefogadó szülők is megszólalnak, akik már hosszú évek óta nevelnek nem vér szerinti gyermeket, gyermekeket.

                                                           „Zsiga mondta, tízéves kora körül. „Nem vagy az anyám!”, és döngő léptekkel felment. Mondtam, hogy hát, nem, de mégis.”  (p.143.)

Oldalak

Pszichológus válaszol

Felnőtté válás

Üdv! 22 éves vagyok, egy hónap múlva befejezem az egyetemet, és megkaptam életem első állását is. Albérletben élek, igaz a szüleim még besegítenek a költségekbe. Mégis úgy érzem, hogy nem állok készen a felnőtt létre. Amióta az eszemet tudom, az iskola adott keretet az életemnek, ez volt az én biztos pontom. Mindig a legjobbak közé tartoztam, viszont az igazi nagybetűs élet már más kérdés. Egyszerűen rettegek a felnőtté válástól, a munkától, hogyan fogom megállni a helyem, mi lesz velem, ha kikerülök az egyetemről. A közösségi oldalakon látom, hogy a régi osztálytársaim már sorra házasodnak, c

Mérgező kapcsolat

Tisztelt Szakértők! Honnan tudhatom, hogy igazán mérgező kapcsolatban/emberrel volt dolgom? Sok helyen azt látom, hogy egy toxikus kapcsolatért a férfit teszik felelősért, de hogyan lehet elképzelni ezt fordítva? Mik az ismertető jegyek? Férfi létemre úgy érzem, hogy egy nagyon toxikus kapcsolatban voltam és természetesen vannak hibáim de úgy érzem nagyon sok dologért a partnerem volt felelős és nem lehetett felnyitni a szemét. Ha problémánk volt sem tudtuk igazán megbeszélni hiába kezeltem higgadtan és érveltem akár tényekkel is. Miért van az, hogy ezek ellenére is Önmagamat érzem felelősnek

Oldalak