Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Poór Dóra

Korábbi értékelések

Schnöller Hedvig

5
Értékelés: 5
Megbízható, hozzáértő és valódi segítséget nyújt a hozzá forduló embereknek.

Baranyai Klára

5
Értékelés: 5
Rendkívül jó kolléga, folyamatos fejlődési igénnyel!

Kaszás Dóra

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Poór Dóra képe
Ellenőrzött szakember

A Disney hercegnők jellemfejlődése – avagy hogyan változtak a mesehősnők az elmúlt évtizedekben (1.)

Ahogy nőnek a gyermekek, folyamatosan változnak az igényeik a mese hosszára és tartalmára vonatkozóan. A legjobb a meseolvasás, de bizony manapság már nehéz kikerülni a tv és a digitális technika adta mese-élményt. A mese-és animációs filmek szereplőire már egész iparágak épültek, ha nem is ismerünk egy-egy mesét, találkozhatunk velük a különböző fogyasztási cikkeken, a tusfürdőktől elkezdve a szalvétákon át az iskolaszerekig.

Poór Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Mozaiknak lenni – 2. rész

Az utóbbi években a válás és az új, együttélésen alapuló partnerkapcsolatok kialakításának lehetőségével egyre többen élnek, így nem lehet figyelmen kívül hagyni a családi kapcsolatok alakulásának megváltozott dinamikáját sem. Hiszen ha valamelyik félnek már gyermeke van, a párkapcsolat fejlődési fázisai másképpen alakulnak, mint amikor gyermektelenek kezdenek közös életet.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Úgy érzem képtelen vagyok összeszedni magam

Kedves Pszichológus ! Jelenleg úgy érzem semminek sem tudok örülni. Semmi sem motivál. Folyamatosan szorongok, nyom a mellkasom, fullasztó érzés. Sokat sírok, teljesen árnyéka vagyok önmagamnak.Lassan fél éve nem tudom összeszedni magam.Véget ért fél éve egy 4 éves kapcsolatom. Együtt éltünk, első ilyen nagyon komoly kapcsolat. ÉN szakítottam, mert nagyon rosszul éreztem magam a kapcsolatban a végén. Hosszú lenne kifejteni, talán túl sok elvárás volt bennem a párom felé, amit nem kaptam meg emiatt éreztem magam rosszul. Nem éreztem magam biztonságban. ( törődés, anyagiak, jövőkép,családalapít

Úgy érzem mindenki gyűlöl engem

Üdvözlöm! A problémám az lenne, hog mostanában rengeteg emberrel összevesztem, a csoporttársaimtól kezdve a családomon keresztül egészen a szomszédomig. Utólag rájöttem, hogy ezekben a vitákban nagyrészt én voltam a hibás. Egyedül lakom az albérletemben, most nagyon találkozni sem tudok senkivel. Nem akarom a magányra és a karanténra fogni, de úgy érzem, hogy egyre rosszindulatúbb, önzőbb és megkeseredettebb leszek. Mindenki utál, és talán az lenne a legjobb a családomnak, barátoknak de még a lakóközösségnek is, ha nem lennék. Hogy javítsak magamon és ezen a helyzeten?

Oldalak