Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Pauljucsák Péter

Korábbi értékelések

Petra

5
Értékelés: 5
Egy hosszas, szorongásokkal, időszakos depresszióval teli, és végül egy agresszív kitöréssel végződő időszak után végre elhatároztam, hogy segítség kell, és szerencsére hamar rátaláltam Péterre, nagyon szimpatikusnak találtam amit olvastam róla. Másfél év terápia, egy érzelmi hullámvasút, és határozottan érzem a változást. Hálával tartozom ezért az időszakért, bár erre Péter azt mondaná, hogy magamnak legyek hálás :) Csak ajánlani tudom!

Adrián

5
Értékelés: 5
Pétert az itteni értékelések alapján kerestem meg szorongásaimmal és önismereti problémáimmal. Ezelőtt nem jártam más pszichológusnál és nem tudtam, hogy egyáltalán segíteni fog-e. Eleinte bizonytalan voltam Péter módszerével kapcsolatban (Rogersi megközelítés) és hogy ez nekem való-e, de ez csak annak köszönhető, hogy minden ezzel kapcsolatos ismeretem filmekből jött. A módszer pedig nagyon hatékonyan működött. Nagyon vártam minden találkozásunkat, ahogy Péter hathatós segítségével egyre közelebb és közelebb kerültem a céljaimhoz és fokozatosan jobban éreztem magam. Az ülések alkalmával 100%-ban magamon éreztem a figyelmét, a nyugodt légkörnek és Péter kisugárzásának köszönhetően pedig valahogy rendkívül könnyedén sikerült bármit megosztanom vele. Bátran ajánlom mindenkinek.

Soma

5
Értékelés: 5
Sikertörténetnek tűnik, bár még nem járunk a végén. Pétert körülbelül másfél éve, a honlapja alapján kerestem meg, relatíve hosszas nézelődés után. Ha az ott írtakat valamelyest giccsnek is tartottam (bocs), még mindig jobban tetszett, mint bárki más. Olyan művészfélének tűnt, és hát olyan művészféle vagyok én is. A korábbiakban tapasztaltakhoz képest már az elején feltűnt, hogy ez valami más, ha nem is pontosan értettem, hogy hogyan is lesz ebből bármi kézzelfogható számomra. Mert, hát főleg én beszéltem, és lényegében arról, amiről csak szerettem volna. Szerettem hozzá járni, mert figyelme mindig teljesen rám irányult, volt humorérzéke, nyugodt, empatikus és emberi volt, a légkörre sosem lehetett panasz, de egy idő után kezdtem megkérdőjelezni az egész hasznosságát. Ezidőtájt még javarészt a múltban bolyongtunk, és bár bizonyos összefüggéseket felismerve sok újdonságot megtudtam magamról addigra, nem éreztem úgy, hogy jelentős változások zajlottak volna le bennem. A legelején is feljött már, de egy alkalommal aztán hosszabban beszélgettünk a módszeréről, a Rogers-féle személyközpontú nézetről, melynek a három alaptézise az empátiás megértés, a feltétel néküli elfogadás és kongruencia (hitelesség, őszinteség). Lényegében arról van szó, hogy természetesen a pszichológus segítségével, de te magad kell rájöjj a dolgokra, és olyan irányokat kell vegyél, melyeket te gondolsz a legjobbnak. Szóval, ha azt várod, hogy folyamatosan helyre tegyenek, akkor rossz helyen keresgélsz. Miután ezt megértettem, megtetszett a dolog, és nem is foglalkoztam vele többet, de mindenképpen fordulópontnak mondanám, mert ezek után már egyáltalán nem vártam el, hogy Péter „megmondja, hogy mit csináljak”, hanem tudtam, hogy ezt az egészet elsősorban nekem kell megoldani. Aztán, nem is olyan rég, történt valami, amit most nem is tudnék pontosan körülírni, de egy folyamat beérésének tűnik. Évek óta először érzem úgy, hogy ráléptem arra az útra, amely egy valóban kiegyensúlyozott és boldog pillanatokkal teli élethez vezethet. Péter egy vérbeli hamis-kilences, árnyékékként hoz helyzetbe folyamatosan, neked már csak ki kell használni a lehetőségeidet. Ez most így visszatekintve egyáltalán nem tűnik túlzásnak, viszont sok idő és energia kell ahhoz, hogy megtaláld azt a bizonyos gólrúgó cipőt, de hogy megéri, azt teljes bizonyossággal tudom állítani.

Szabolcs

5
Értékelés: 5
Maximálisan ajánlani tudom Péter. Önelfogadással, önismerettel, szorongással kapcsolatban segített nekem rengeteget. Rugalmas.

Péter

5
Értékelés: 5
Ha egy szóban kéne összefoglalnom, akkor azt mondanám: emberi. Nehezen nyílok meg mások előtt, ezért is fordultam Péterhez, de az ülések során még én is hamar otthon éreztem magam, egy befogadó, elfogadó, és ami a legfontosabb, őszinte közeget teremtett! Egy hosszú utazásban volt a kalauzom, együtt nevettünk, együtt kerestük az utat, és ami az esetemben a legfontosabb volt, a megfelelő pillanatokban, tökéletes érzékkel tartott elém tükröt, hogy együtt csodálkozzunk bele! Csak ajánlani tudom!

Pszichológus's blogposts

Pauljucsák Péter képe
Ellenőrzött szakember

Az önbeteljesítő jóslat

 

 

 

Az önbeteljesítő jóslat egy beállítódás, egy előzetes várakozás, ami egyrészt befolyásolja a személy észlelését, hogy ő hogyan tapasztalja a dolgokat, másrészt a célszemély irányában tanúsított viselkedését is. Ennek következtében a VÁRT IRÁNYBAN mozdul el az ÉSZLELT SZEMÉLY viselkedése.

 

Pauljucsák Péter képe
Ellenőrzött szakember

A Feltétel Nélküli Elfogadás szakmai indoka (személyközpontú szemlélettel)

Minden ember egy folytonosan változó egyéni élményvilágban, egy fenomenális mezőben él, amelynek ő a központja. 

 

Ezt az élménymezőt egyrészt megtapasztalja, másrészt értékelő folyamatai révén pozitívként vagy negatívként minősíti. Tapasztalatai csak részben tudatosak.

 

A személy tehát nem az objektív valóságot, hanem a fenomenális mezőt észleli realitásként, és arra reagál. A tettei nem az objektív valóságra, hanem az általa va­lóságosnak megtapasztalt jelenségekre adott reakciók.

 

Oldalak