Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Pataki Angelika

Pszichológus's blogposts

Pataki Angelika képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan érjük el azt, amit szeretnénk 2021-ben? Újévi fogadalmak helyett hatékony céltervezés II./ III.

Hogyan tudunk úgy célokat kitűzni, hogy azok motiválóak és megvalósíthatóak legyenek?
Ha foglalkoztat ez a kérdés, jó helyen jársz.
Hiszek benne, hogy ha elkezded alkalmazni ezeket a stratégiákat, idén el fogod érni a céljaidat – de mindenképp elindulsz ennek az útján.

Pataki Angelika képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan érjük el azt, amit szeretnénk 2021-ben? Újévi fogadalmak helyett hatékony céltervezés I./ III.

Új év, új kezdet.

Január elsején megfogadjuk, hogy idén nem halogatjuk tovább az álmainkat és felhagyunk a káros szokásainkkal. Év végére már csak halványan emlékszünk arra, hogy mit tűztünk ki magunk elé és csalódottan vesszük tudomásul, hogy alig haladtunk előre.

Ha ismerős ez a helyzet, jó helyen jársz. Ebben a cikkben megtudhatod, miért nem válnak be igazán az újévi fogadalmak és hogyan tudunk úgy célokat kitűzni, hogy azok motiválóak és relevánsak legyenek. Hiszek benne, hogy ha elkezded alkalmazni ezeket a stratégiákat, idén el fogod érni a céljaidat – de mindenképp elindulsz ennek az útján. Kezdjük is el!

Pszichológus válaszol

mit tegyek?

Jó estét! 14 éves lány vagyok és segítséget szeretnék kérni! Apám és anyám között a kapcsolat nem valami fényes. Apukám alkoholista és emiatt rengeteget veszekednek, és többnyire rajtam vezetik le. 10 éves lehettem amikor én próbáltam ez ellen tenni. Megkerestem apumnak a titokban eldugott alkoholját és kiöntöttem, csak, hogy legyen ennek vége. Anyám rendszeresen esett nekem, tépett meg, és ráncigált meg. Kicsiként még tűrtem, mert úgy gondoltam ez a normális. Olyanokat néztem végig gyerek szemmel, hogy apám hasba akarta szúrni magát, anyám késsel fenyegetőzött. Ez rajtam ilyen traumaként jön

Miért van ez?

Tisztelt Dr/Dr.nő Nem találom önmagam a pàrommal hàzat lakást nézünk régóta de nem találunk a családi körből mindig az jön fel ez miért nem jó meg az miért nem jó és mindenről negatív vélemény van! Nagy hàzba élünk szülői két szintes ház de ez nem olyan kell a privát rész a külön nemtudom megmagyarázni de ezt érzem! Párom is türelmetlen dràga minden de mindig rajtam csattan a dolog én nem vagyok döntès képes pedig ő totàl bizonytalan mèg egy ruhát is 10x megnéz megvegye-e... mindig mindenkinek pozitival állok a dolgaihoz ha segítség kell vagy bíztató szó de fordítva senki nem ért meg mind

Oldalak