Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Parák András

Korábbi értékelések

A. Díaz Jr.

5
Értékelés: 5
really enjoyed the opportunity to describe and explain my past, my current problems and concerns in an open and nonjudgmental setting. I appreciated that there was structure and time limits to the number and duration of our sessions, because it required me to be more concise and succinct about what I wanted to say. The tools I received at every session were also helpful, from practicing meditation to helpful charts that help prioritize ones work, to assessments that helped analyzed a person’s strengths and weaknesses, and the explanations that came with it about how and why they work, were all extremely helpful. In sum, in this chapter in my life, a life coach was exactly what I needed and I feel very appreciative of you and your time because you offered to help at just the right moment, when I really needed it the most. I really do believe that things wouldn’t have turned out as positive as they have recently without your help. I can only speculate on how things might be different but for the counseling sessions, but I truly think they made an important difference and for that, I am very grateful and so is my wife, my parents and siblings who have seen a change in me, and also my new employer who will have a better employee in me now than they would have otherwise.

Richárd

5
Értékelés: 5
A közelmúltban felmondtam a munkahelyemen, mivel nem láttam értelmét és nem élveztem a napi tevékenységemet sem. Elveszettnek éreztem magam és helyzetemet kilátástalannak ítéltem meg, mindez pedig a kevéske önbecsülésemet is durván roncsolta. Mindebből fakadóan Andrást elsősorban életpályatervezés és önbecsülésfejlesztés apropóján kerestem fel, majd 5 alkalmas coachingon vettem részt. A beszélgetéseinket nagyon figyelmes volt, felhívta a figyelmem egy sor olyan dologra, amit magamtól addig nem vettem észre, a módszereivel pedig felismertem, hogy mit szeretnék csinálni és újra érzek magamban motivációt az élethez. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Dániel

5
Értékelés: 5
Három alkalmas coaching-on vettem részt András vezetésével. Már az első órán objektív pontossággal megállapította, mi a problémám. A további alkalmakon módszereket és ötleteket adott arra nézve, hogyan tudom azt kezelni. Nemcsak objektíven lehet vele szubjektív dolgokról beszélni, de empátiával és kreatív ötletekkel előre is tud lendíteni. Ügyesen rávezet a probléma megoldására, tanácsokkal segít.

N. Ákos

5
Értékelés: 5
András az üléseit jól felépíti, és kellő tudatossággal vezeti, így az 1 óra minden perce hasznos, támogató, informatív. Összeszedett hozzáállását praktikus eszköztárral, praktikákkal, gyakorlatokkal egészíti ki, emellett nem csak jól hallgat, de figyel is, értelmezi a hallottakat, észre veszik az apró árulkodó jeleket, és reagál rájuk, helyes kérdéseket tesz fel, vezeti a beszélgetést. Három alkalommal tartottunk ülést, mindegyiket pótolhatatlanul értékesnek tartom, ajánlom András munkáját.

B. Sugárka

5
Értékelés: 5
András nagyon sokat segített abban az egy, egy és fél évben, amit közös munkával töltöttünk. Az egyetem szűkös keretein belül jártam hozzá, de ezek ellenére is hatékonynak bizonyult a segítsége, ez főként gyakorlatias és rugalmas hozzáállásának köszönhető. Mindig motiváltnak éreztem magam és láttam magamon a fejlődést.

Pszichológus's blogposts

Parák András képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan vesztjük el az őszinte kapcsolatot önmagunkkal?

Pszichológus és coach tapasztalatom alapján nagyon sok hozzám forduló személy életében közös pont, hogy nem tudják megélni a mély, bizalmas, intim kapcsolódást - saját magunkkal. A történeteik alapján nehezükre esik mélyen és igazán kapcsolódni önmagukkal, a legbelső világukkal, őszinte és önazonos vágyaikkal, céljaikkal, érzéseikkel, intuíciójukkal. Aközött, amit mások felé megjelenítenek és amit belül éreznek, szakadás jön létre. Sokan úgy érzik, hogy valami nincs rendben, hogy nem azt az életet élik, amit szeretnének, de azt sem tudják mit szeretnének helyette.

Parák András képe
Ellenőrzött szakember

Összefüggések a pozitív pszichológia és coaching között

A coachinggal legtöbbször párhuzamba állított lelki segítő és fejlesztő módszer a pozitív pszichológia. Ez logikus, hiszen a pozitív pszichológia és a coaching egyes alapvetései megegyeznek és coach tankönyvek, tanfolyamok gyakran merítenek a pozitív pszichológia eredményeiből.

Oldalak