Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Parák András

Korábbi értékelések

LZS

5
Értékelés: 5
Szakmai coaching-ra járok Andráshoz. Nagyon tetszik András felkészültsége és odaadó figyelme. Megközelítése strukturált és átfogó, ami biztonságérzést ad. Mindenkinek jó szívvel ajánlom.

Marton Nikolett

5
Értékelés: 5
Mit èreztem Andràssal való közös munkànk soràn? Hogy ez az ember elhivatottan sokat tud lexikàlisan, de mellette kellően nyitott is ès megfelelően higgadt ès stabil, hogy egy olyan bàzist nyújtson a kliense szàmàra, melyből merìtve azt èrezheti, biztos szakmai kezekben van.

Sipos Tamás

5
Értékelés: 5
Andráshoz az egyetemi teljesítés okozta stressz miatt fordultam. Úgy éreztem megért engemet, hagyta hogy elmondjam amit fontosnak gondolok. Sokat segített precíz és lényegretörő visszajelzéseivel, végig partnerként kezelt, így új módon tudtam nekirugaszkodni a megoldásnak és végül sikerült megtanulnom jobban kezelni a rám nehezedő nyomást.

Harsányi Gergely

5
Értékelés: 5
Olyan segítő, aki képes a problémát jelentő helyzetbe helyezkedni, mélyebb összefüggéseket megvilágítani, miközben messzemenően érezhető, hogy tisztelettel fordul a másik felé. Szakértelme, tájékozottsága alapos, szerteágazó. Megjelenése, figyelme abszolút bizalmat ébreszt! Ajánlom!!!

Pszichológus's blogposts

Parák András képe
Ellenőrzött szakember

Összefüggések a pozitív pszichológia és coaching között

A coachinggal legtöbbször párhuzamba állított lelki segítő és fejlesztő módszer a pozitív pszichológia. Ez logikus, hiszen a pozitív pszichológia és a coaching egyes alapvetései megegyeznek és coach tankönyvek, tanfolyamok gyakran merítenek a pozitív pszichológia eredményeiből.

Parák András képe
Ellenőrzött szakember

Egy rövid Zen történet a szorongásról

Hol létezik voltaképp a szorongás?

A következő zen történet Shunmyo Masuno „Az egyszerű élet művészete – 100 zen gyakorlat a szebb és nyugodtabb hétköznapokért” című könyvében található.

"A zen buddhizmusról úgy tartják, egy Bodhidarma nevű szerzetestől származik. Ő adta át tanításait követőjének, Huikének.

Huike így ízben megosztotta bánatát Bodhidarmával. „Elmém mindig tele van aggodalmakkal. Kérlek, segíts lecsendesíteni őket!”