Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Pakai-Szűcs Réka

Korábbi értékelések

Éva

5
Értékelés: 5
Precizitás, szakszerűség jellemzi Rékát, megbízható őszinte kisugárzása elősegíti, hogy oldottabb legyen a hangulat.

Pszichológus's blogposts

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

Van, hogy nem elég egy baráti beszélgetés

Minden ember életében előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor annyira belemerülünk nehézségeinkbe és problémáinkba, hogy egyedül nem tudjuk átlátni és megoldani őket. Úgy érezzük elakadtunk és szükségünk van segítségre vagy legalább útmutatásra ahhoz, hogy rendezni tudjuk önmagunkat, magánéletünket és kapcsolatainkat. A barátok és a családtagok értékes és nélkülözhetetlen részét teszik ki az életünknek. Egyik fontos szerepük, hogy támogatást adnak, meghallgatnak, megvigasztalnak, segítenek. Azonban van más fontos „funkciójuk” is: elvárást támasztanak, értékelnek és korlátokat szabnak.

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

A pozitív énkép a siker titka, de hogyan?

Régi közhely, hogy az optimista emberek sikeresebbek pesszimista társaiknál, mivel bíznak magukban és az akadályokhoz is rugalmasabban tudnak alkalmazkodni. Ez ma már tudományosan is igazolt. Azt viszont kevesen tudják, hogy önmagunkba vetett hitünk, önbizalmunk már gyermekkorban elkezd formálódni elsősorban a család, majd a tágabb környezetből érkező impulzusok hatására.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Vágycsökkenés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ahogy a címben is feltüntettem az adott probléma a vágycsökkenés részemről. Zoely fogamzásgátlót szedek, az orvosom szerint nem igazán ez okozhatja a problémát, mivel természetes ösztrogének vannak benne. Nem tudom a problémát megoldani, sem kezelni. Nagyon zavar. A páromat fél éve ismerem, szeretem, ugyan előtte sem volt túl nagy szexuális étvágyam, és sajnos nagyon kevésszer sikerült az orgazmus is, hüvelyi meg még kevesebbszer. Mi lehet az oka, lehet esetleg valamit szedni erre? Nagyon köszönöm válaszát.

Vivódás

Férjemnek kétévig tartó kapcsolata volt egy 20 évvel fiatalabb nővel ez most jutott a tudomásomra.Össze vagyok törve, nemtudok másra gondolni.Mindenre hatással van.Szeretnék szabadúlni ezektől az érzésektől s gondolatoktól de talán túl gyenge vagyok hozzá mert nem igazán sikerűl.A férjem azt mondja vége, de kb.1 hónapja találkoztak külföldön és megint csak hazudott,valahol éreztem .Aztán haza jött s azt mondta szakítani ment ,elmondta a gyerekek elött (19 és 20 éves)Nem értem az egészet nem tudok bízni benne s félek ez már így marad. Az első jeleket már rég észre vettem szóltam neki persze ta

Oldalak