Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Pakai-Szűcs Réka

Korábbi értékelések

Éva

5
Értékelés: 5
Precizitás, szakszerűség jellemzi Rékát, megbízható őszinte kisugárzása elősegíti, hogy oldottabb legyen a hangulat.

Pszichológus's blogposts

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

Miért imádják olyan sokan a sorozatokban a "pszichopata karaktereket"?

Egy baráti beszélgetés során az alábbi kérdés merült fel: "Azon gondolkodom, hogy amikor egy könyvsorozatos rajongó csoport egy tankönyvi pszichopata karakterért van oda, az vajon megjelenhet-e a való életben is, hogy teljesen nyilvánvalóan veszélyes embereket is képesek romantizálni, vagy csak a könyvbeli lét biztonsága miatt van...?"

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

Munkahelyi szorongás, avagy a kiégés (burn out) kapujában

Tudta, hogy a kiégés a leggyakoribb munkahelyi probléma ma Magyarországon, ami súlyos esetben depresszió kialakulásához vezethet? De ne szaladjunk ennyire előre!

A kiégéshez vezető állapotot általában hosszú hónapok vagy évek előzik meg, nem egyik napról a másikra alakul ki, hanem lassan, észrevétlenül alakul ki. Leggyakoribb előzménye a hosszú időn keresztül fennálló szorongás, melynek mértéke az idő előrehaladtával egyre erősebbé válik.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Párkapcsolat

Kedves Pszichológus!Szilvia vagyok,párkapcsolati problémám van.Férjnél vagyok,van az életembe egy másik személy is.A férjem iránt már nem érzem azokat az érzéseket mint régen,a másik személy iránt viszont meg mozdult bennem valami.De szeretem a családomat küzdök az érzelmeim ellen szeretném megmenteni a kapcsolatomat a férjemmel.Mit tegyek?

Lehetséges hogy aszexuális vagyok?

Kedves pszichológus!Én egy 33 éves férfi vagyok,6 éve házas.A szexuális életünk feleségemmel sosem volt túl jó mert engem nem foglalkoztat a szex és igazából semmi testi érinkezés ( csók,ölelés,simogatás ).Volt rá példa hogy fél évig nem volt közöttünk semmi kontaktus és utána is csak azért mert feleségem akarta.Orvosnál is voltunk mert szex küzben nincs merevedésem és semmi vágyat nem érzek.Gyógyszerrel megy csak a szex,de úgy is mondhatnám hogy szex számomra csak egy feledat és nem örömforrás.Feleségem igényli a szexet és egyéb intim dolgokat.Beszéltem vele ezekről dolgokról hogy én elvagyok

Oldalak