Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Pakai-Szűcs Réka

Korábbi értékelések

Éva

5
Értékelés: 5
Precizitás, szakszerűség jellemzi Rékát, megbízható őszinte kisugárzása elősegíti, hogy oldottabb legyen a hangulat.

Pszichológus's blogposts

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

Akkor most divat vagy genetika?

Abban sokan egyetértenek, hogy a homoszexualitás nem köthető semmilyen családszerkezethez vagy nevelési szokáshoz. Sőt, a homoszexuális szülők által nevelt gyermekek is ugyanolyan arányban lesznek heteroszexuálisok, illetve homoszexuálisok, mint a heteroszexuális szülők által nevelt gyermekek. Kialakulásáért nem a serdülőkor és nem is a serdülőkori élmények hatása felelős, mivel a hajlam már sokkal korábban, akár egészen fiatal gyermekkorban (lányos kisfiúk, fiús kislányok) is megmutatkozhat.

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

Énkép: a sikeres felnőtté válás kulcsa

Önmagunk elfogadásához mindennapi önértékeléseinken keresztül vezet az út. Az ehhez szükséges énkép már életünk egészen korai szakaszában megjelenik, amikor először fedezzük fel önmagunkat a tükörben. Idővel ráeszmélünk, hogy vannak nagyobbak és alacsonyabbak nálunk, idősebbek és fiatalabbak, eltérő nemhez és néphez tartozók és olyanok is, akik ugyanabban a helyzetben egészen másképpen reagálnak, mint mi.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Vágycsökkenés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ahogy a címben is feltüntettem az adott probléma a vágycsökkenés részemről. Zoely fogamzásgátlót szedek, az orvosom szerint nem igazán ez okozhatja a problémát, mivel természetes ösztrogének vannak benne. Nem tudom a problémát megoldani, sem kezelni. Nagyon zavar. A páromat fél éve ismerem, szeretem, ugyan előtte sem volt túl nagy szexuális étvágyam, és sajnos nagyon kevésszer sikerült az orgazmus is, hüvelyi meg még kevesebbszer. Mi lehet az oka, lehet esetleg valamit szedni erre? Nagyon köszönöm válaszát.

Vivódás

Férjemnek kétévig tartó kapcsolata volt egy 20 évvel fiatalabb nővel ez most jutott a tudomásomra.Össze vagyok törve, nemtudok másra gondolni.Mindenre hatással van.Szeretnék szabadúlni ezektől az érzésektől s gondolatoktól de talán túl gyenge vagyok hozzá mert nem igazán sikerűl.A férjem azt mondja vége, de kb.1 hónapja találkoztak külföldön és megint csak hazudott,valahol éreztem .Aztán haza jött s azt mondta szakítani ment ,elmondta a gyerekek elött (19 és 20 éves)Nem értem az egészet nem tudok bízni benne s félek ez már így marad. Az első jeleket már rég észre vettem szóltam neki persze ta

Oldalak