Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Pakai-Szűcs Réka

Korábbi értékelések

Éva

5
Értékelés: 5
Precizitás, szakszerűség jellemzi Rékát, megbízható őszinte kisugárzása elősegíti, hogy oldottabb legyen a hangulat.

Pszichológus's blogposts

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

"Főállású apák" V. rész

A „főállású” apákat általában jól fogadja a tágabb környezet, gyakran „menőnek” tűnik a játszótéren feltűnő apuka látványa, de főleg a nők elfogadóbbak, hiszen a gyermeknevelés közös élményük. A férfiak olykor kevésbé elfogadóbbak a Magyarországon új jelenséggel szemben, ami a hazánkra jellemző konzervatív szemléletből következik. Azt azonban látni kell, hogy az otthon maradó apa nem lesz kevésbé férfias, mint a dolgozó társai. A férfiasság megítélésének nem ezen szabad alapulnia. Itt érdemes elgondolkodni azon, hogy akkor mitől férfias egy férfi?

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

"Főállású apák" IV. rész

A „főállású apás” családok esetében jól láthatóvá válik egy olyan jelenség, amelyről viszonylag kevés szó esik. Mégpedig az, hogy a gyermek ahhoz a személyhez vonzódik erősebben, aki az elsődleges gondozója. Az anyának egy ilyen helyzetben furcsa lehet, hogy a gyermek az apához húz, de ez egy természetes jelenség és könnyen kiegyenlíthető. Épp emiatt fontos, hogy mindkét szülő részt vegyen a gyermek nevelésében és gondozásában, hiszen így mindkét szülő felé erős kötődés alakul ki.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Kényszeres gyűjtögetés

Tisztelt Pszichológus! Édesapám évek óta kényszeres gyűjtögető, és halmozza a tárgyakat mind a lakásban, és az udvaron. A felhalmozott dolgoknak köszönhetően már több éve nem tudtunk vendéget hívni,képtelen megválni a régi tárgyaktól,még az elromlott régi tévéktől,és számítógépektől sem. A család segítségével édesapám hajlandó lenne változtatni ezen a szokásán,csak nem tudjuk hogyan tudjuk megszüntetni a probléma gyökerét. Szeretném a tanácsát kérni,hogy ebben az esetben milyen szakember segítségére lenne szükségünk ? Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel: O.Mariann

viselkedésterápia

Üdvözletem. 10 éves fiam Stratterát és Ritalint szedő ADHD-s. Neki keresnék Viselkedésterápiával foglalkozó pszichológust, de sajnos sehol sem találok. Fótiak vagyunk, így annak a vonzáskörzete lenne a célszerű. A Vadaskert nem fogad, körzetileg nem oda tartozunk. A kezelőorvos nem tud ajánlani szakembert. Első körben tb alapú megoldás lenne a jó, de a magán úton történő terápia is érdekelne minket. Köszönöm szépen a segítséget.

Oldalak