Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Nistor Mihaela

Pszichológus's blogposts

Nistor Mihaela képe
Ellenőrzött szakember

Konfliktuskezelés a párkapcsolatban. Milyen kötődési minták állnak annak a hátterében, hogyan kezeljük a konfliktusokat az intim kapcsolatainkban?

A kötődés az a szemüveg, amelyen keresztül rátekintünk a világra. A korai kötődési minták befolyásolják azt, hogy felnőttkorban hogyan értékeli a személy saját magát, illetve hogyan éli meg a kapcsolatait. A kötődési rendszernek a konfliktusok kezelésében is alapvető szerepe van.

Nistor Mihaela képe
Ellenőrzött szakember

Az intimitástól való félelem csapdái. Miért félünk az intimitástól miközben annyira vágyunk rá?

Számtalanszor elhatározzuk azt, hogy a mi párkapcsolatunk más lesz, mint a szüleink kapcsolata vagy, hogy másképpen fogjuk leélni az életünket, mint a szüleink. Aztán valahogy mégis ugyanabban a kapcsolati csapdában találjuk magunkat, mint gyermekkorunkban. Például hasonló partnert választunk, mint amilyen az édesapánk volt, pedig elhatároztuk, hogy olyat biztosan nem. De miért? Miért van az, hogy a tudatos döntésünk ellenére mégis becsúsznak hasonló helyzetek az életünkben? És miért maradunk mégis ilyen helyzetekben?

Pszichológus válaszol

Félelem az intimitástól - hogy nyerjem meg a bizalmát?

Van egy különös távkapcsolatom: a férfi nagyon érdeklődőnek, kedvesnek, barátságosnak, beszédesnek mutatkozott hónapokon át, bizalmas dolgokat osztottunk meg egymással, majd ez hirtelen átváltott abba, hogy látványosan egyre kevesebbet keres engem, most meg már alig ir válaszokat és röviden, mintha csak udvariasságból tenné... Nem vesztünk össze, nem ad magyarázatot. Egyszer régen már jártam így vele sajnos: egy idő után mintha menekülne előlem (nem üldözöm v zaklatom). Lehet, fél az intimitástól. Szeretem és tisztelem őt, szeretnék közelebb kerülni hozzá, de nem vagyok abban biztos, hogy ez e

Miért nincs orgazmusom?

jónapot? 25 éves nő vagyok,volt egy pár kapcsolatom de soha nrm sikerült az orgazmus?mit tegyek?mi lehet a baj?élvezem a szexet is meg az izgatást is de nem is nedvesedem be....mit tegyek?