Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Mráz Katalin

Korábbi értékelések

V

5
Értékelés: 5
Régóta járok Katalinhoz. Eddig bármilyen problémám akadt, figyelmes és ösztönző volt, amitől apránként minden eddigi akadállyal sikerült megbírkóznunk. Rugalmasan áll hozzá az időpontokhoz és a találkozók gyakoriságához is, amitől tényleg otthon érezhetem magam az irodájában. Szerintem különösen jól megtalálja a hangsúlyt az élet küszöbén álló fiatalokkal, illetve azokkal, akik valahogy eltévedtek a felnőtté válás útján és nem tudják merre tovább. Tényleg sok problémakörre oda tud figyelni egyszerre és nagyon kedvezőnek találom a találkozások óradíját, amitől boldogan ajánlanám azoknak, akiknek még nem volt eddig tapasztalatuk pszichológussal, de úgy érzik a segítségükre vállna.

Pszichológus's blogposts

Mráz Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Nekem úgysem sikerül – a kudarc láthatatlan okai

Ha valami nem sikerül, akkor az első reakciónk (a csalódottság érzésén kívül…) általában az, hogy megpróbáljuk újra, ezúttal kétszer annyi energiát és időt szánva a dologra.. Mert ha elég keményen dolgozunk, akkor az előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét, nem? Legalábbis ezt hallottuk gyerekkorunktól kezdve és valóban volt olyan helyzet, amikor így is történt. De mi van akkor, ha valaki hiába próbálkozik még keményebben és elszántabban, mégsem sikerül megvalósítania, amit szeretne?

Mráz Katalin képe
Ellenőrzött szakember

A pozitív testkép kialakításának 7 módja

Azok a tizes-huszas évek… Nehéz időszak, nem? Mindanniyan emlékszünk arra, hogy milyen nehéz volt elfogadni önmagunkat, elfogadóan viszonyulni a testünkhöz, a külsőnkhöz. A nyár közeledtével különösen aktuális ez, hiszen a pozitív testkép kialakítása, önmagunk elfogadása nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy mennyire tudjuk élvezni az előttünk álló nyári hónapokat.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Tárggyújtő szenvedély, mely már az anyagi helyzetet is veszélyezteti

Apám több mint 25 éve gyűjti a foglalkozásához kapcsolódó,amúgy már használhatatlan műszaki cikkeket.Ez odáig fajult, hogy miután 2 éve infarktust kapott és munkaképtelenné vált-bevétele nincs a nyugdíjának kívül,nemcsak megtart mások által kidobott alkatrészeket,notebookokat, hanem meg vásárol is új kütyüket, amiket ki se bont és nem használ.Egy 50 nm-és lakás már full tele van, ahol kb két éve nem is volt(ez volt korábbi otthonunk,miután családi házba költöztünk az ő céges irodája lett,de úgy hogy ott maradtak berendezési tárgyak (agy-fotel,stb..mert már nem tudtuk kiszabadítani költözéskor

Magány, demotiváltság

Kedves Segítőm! Úgy érzem elakadtam. 29 éves fiatal nő vagyok, egyedül élek a lakásomban. 3 éve nincs kapcsolatom, és azóta barátaim sem nagyon vannak. Ekkor költöztem haza Magyarországra egy autoimmun betegség miatt és a régi barátaim ekkorra már külföldre költöztek vagy megszakadt a kapcsolatunk. Gyakran érzem magam demotiváltnak, a munkám nem tesz maradéktalanul boldoggá, szeretnék váltani. Amikor rossz az idő vagy PMS-em van, néha elképzelem, hogy eltűnök, és akkor már nem kell kitalálnom, mit kezdjek az életemmel, és az öcsémé lehet a lakásom. Az utóbbi 3 évben csak rövid ideig tartó, ink

Oldalak