Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Mráz Katalin

Korábbi értékelések

V

5
Értékelés: 5
Régóta járok Katalinhoz. Eddig bármilyen problémám akadt, figyelmes és ösztönző volt, amitől apránként minden eddigi akadállyal sikerült megbírkóznunk. Rugalmasan áll hozzá az időpontokhoz és a találkozók gyakoriságához is, amitől tényleg otthon érezhetem magam az irodájában. Szerintem különösen jól megtalálja a hangsúlyt az élet küszöbén álló fiatalokkal, illetve azokkal, akik valahogy eltévedtek a felnőtté válás útján és nem tudják merre tovább. Tényleg sok problémakörre oda tud figyelni egyszerre és nagyon kedvezőnek találom a találkozások óradíját, amitől boldogan ajánlanám azoknak, akiknek még nem volt eddig tapasztalatuk pszichológussal, de úgy érzik a segítségükre vállna.

Pszichológus's blogposts

Mráz Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Pillangóhatás – mi lett volna, ha…

Hallottál már a pillangóhatás jelenségéről? Eszerint egyetlen kis változtatás az életedben sorsfordító hatással lehet a későbbi történések alakulására. Fogalmazhatunk úgy is, hogy nem tudhatod, hogy annak a most látszólag apró kis dolognak amit teszel, milyen hatása lesz hosszabb távon. Lehet, hogy ami most csak egy kis semmiségnek tűnik, annak a következménye felmérhetetlen a jövődre nézve.

A pillangóhatásról több film és könyv is szól.

Mráz Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Érzelmi intelligencia - a siker titka?

„Nem is értem, hogy egy ilyen okos, tehetséges embernek miért nem sikerül egy munkahelyen sem megmaradni.” Biztosan te is tapasztaltál már olyat, hogy egy nagyon magas IQ-val rendelkező ember csak csetlik-botlik a hétköznapi életben…Például nem találja a helyét és munkahelyről munkahelyre vándorol. Hogyan befolyásolja a sikert az érzelmi intelligencia? 

Oldalak

Pszichológus válaszol

Tárggyújtő szenvedély, mely már az anyagi helyzetet is veszélyezteti

Apám több mint 25 éve gyűjti a foglalkozásához kapcsolódó,amúgy már használhatatlan műszaki cikkeket.Ez odáig fajult, hogy miután 2 éve infarktust kapott és munkaképtelenné vált-bevétele nincs a nyugdíjának kívül,nemcsak megtart mások által kidobott alkatrészeket,notebookokat, hanem meg vásárol is új kütyüket, amiket ki se bont és nem használ.Egy 50 nm-és lakás már full tele van, ahol kb két éve nem is volt(ez volt korábbi otthonunk,miután családi házba költöztünk az ő céges irodája lett,de úgy hogy ott maradtak berendezési tárgyak (agy-fotel,stb..mert már nem tudtuk kiszabadítani költözéskor

Magány, demotiváltság

Kedves Segítőm! Úgy érzem elakadtam. 29 éves fiatal nő vagyok, egyedül élek a lakásomban. 3 éve nincs kapcsolatom, és azóta barátaim sem nagyon vannak. Ekkor költöztem haza Magyarországra egy autoimmun betegség miatt és a régi barátaim ekkorra már külföldre költöztek vagy megszakadt a kapcsolatunk. Gyakran érzem magam demotiváltnak, a munkám nem tesz maradéktalanul boldoggá, szeretnék váltani. Amikor rossz az idő vagy PMS-em van, néha elképzelem, hogy eltűnök, és akkor már nem kell kitalálnom, mit kezdjek az életemmel, és az öcsémé lehet a lakásom. Az utóbbi 3 évben csak rövid ideig tartó, ink

Oldalak