Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Milbik Zsuzsa

Korábbi értékelések

Ilona

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Milbik Zsuzsa képe
Ellenőrzött szakember

Dolgozni a jó kapcsolatért

A jó kapcsolat nem magától talál meg, azt fel kell építeni. Szokták mondani, nem remélni kell, hogy sikerül az örök hűséget jóban-rosszban megfogadni, hanem eldönteni. A döntés maga azonban kevésnek bizonyulhat, ha nincs egy biztos alap, ami sikerben és nehézségben is megtartaná a párkapcsolatot. Ezért mi leginkább arra biztatjuk a fiatalokat, a jegyespárokat, törekedjenek önmaguk, egymás és az együtt alkotott egység megismerésére. Ez a tudás biztosítja, hogy meglássák és megértsék mozgatórugóikat, követhessék az egyéni és közös változásokat.

Pszichológus válaszol

Céltalanul

2 kisgyerekek van, 7. éve vagyok itthon. Párom dolgozik, nincs túl sok pénzünk. Napról napra élünk. Itthon csak azt csinálom amit nagyon muszáj, fut a lakás. Ingerült vagyok, frigid. Semmihez sincs kedvem, türelmem. Mennék vissza dolgozni a pénz miatt, de már előre utalom azt is. Igazából ha azt csinálhatnám amit csak szeretnék akkor se tudnék mit mondani. Mit érdemes ilyenkor csinálni?

Szexualitás

Férjemmel 10 éve vagyunk házasok. Van egy 2 éves fiunk. A probléma a férjem szexuális motivációjának szinte teljes hiánya. Olvasgattam az aszexualitásról, és kicsit megijedtem. A tények: Az első pár hónapban kölcsönösen egymáson lógtunk éjjel-nappal, de ezt az első időszakot leszámítva csak én kezdeményeztem az évek alatt mindig, ő csak akkor, ha becsípett, az alkohol oldotta a gátlásait. Csak az ágyban szeret csókolózni. Ha már szexelünk, jól érzi magát közben, nagyon jól passzolunk, de szinte mindig úgy érzem, ha nem szexelnénk, neki az is oké lenne. Csak rendszerszerűen szexelünk, előre "me