Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Milbik Zsuzsa

Korábbi értékelések

Ilona

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Milbik Zsuzsa képe
Ellenőrzött szakember

Testvérféltékenység- betolakodó vagy ajándék a testvér?

A legidősebbek testvérek helyzete egyszerre mondható szerencsésnek és tragikusnak. Megélhetik azt, hogy szüleik minden figyelme csak rájuk irányul. A család bővülésével azonban meg kell tapasztalniuk, hogy a korábban osztatlan figyelem és szeretet szétdarabolódik közte és az érkező testvérek között. Ez trauma lehet az első gyermeknek.

Milbik Zsuzsa képe
Ellenőrzött szakember

Az otthon szerepe gyermekkorban

Bár a pszichológia leggyakrabban az emberek belső folyamataival és kapcsolataival foglalkozik, érdemes a minket körülvevő környezetre, annak hatásaira is figyelmet fordítanunk. Az emberi működést nem tudjuk csak önmagában megérteni, szükségünk van azoknak a tereknek a megismerésére is, amikkel érintkezünk. Ugyanis nem csak mi alakítjuk a környezetünket, hanem az is formáló erővel hat ránk.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Céltalanul

2 kisgyerekek van, 7. éve vagyok itthon. Párom dolgozik, nincs túl sok pénzünk. Napról napra élünk. Itthon csak azt csinálom amit nagyon muszáj, fut a lakás. Ingerült vagyok, frigid. Semmihez sincs kedvem, türelmem. Mennék vissza dolgozni a pénz miatt, de már előre utalom azt is. Igazából ha azt csinálhatnám amit csak szeretnék akkor se tudnék mit mondani. Mit érdemes ilyenkor csinálni?

Szexualitás

Férjemmel 10 éve vagyunk házasok. Van egy 2 éves fiunk. A probléma a férjem szexuális motivációjának szinte teljes hiánya. Olvasgattam az aszexualitásról, és kicsit megijedtem. A tények: Az első pár hónapban kölcsönösen egymáson lógtunk éjjel-nappal, de ezt az első időszakot leszámítva csak én kezdeményeztem az évek alatt mindig, ő csak akkor, ha becsípett, az alkohol oldotta a gátlásait. Csak az ágyban szeret csókolózni. Ha már szexelünk, jól érzi magát közben, nagyon jól passzolunk, de szinte mindig úgy érzem, ha nem szexelnénk, neki az is oké lenne. Csak rendszerszerűen szexelünk, előre "me