Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Miklovicz Anita

Pszichológus's blogposts

Miklovicz Anita képe
Ellenőrzött szakember

Nőnap 2020 margójára- a párkapcsolaton/családon belüli erőszakról

„Mindenki azt kapja, amit érdemel.”- írja az egyik több százezres követői táborral rendelkező férfi celeb egy kép alá, amelyen épp egy BMW cabriót ajándékoz nőnap alkalmából a kedvesének. Ugyanezen a napon a Hősök terén nőnapi demonstráció zajlik a családon és a párkapcsolaton belüli erőszak ellen. Mert bizony koránt sem mindenki azt kapja, amit megérdemel.

Miklovicz Anita képe
Ellenőrzött szakember

Telefonos alkalmazások stresszkezelésre, szorongásra, és meditációhoz

Manapság szinten minden életterületre van olyan telefonos applikáció, amelyet használva fejlesztheti, monitorozhatja az ember önmagát. Nem kivétel ez alól a mentálhigiéné sem, rengeteg olyan lehetőség van az applikációk között, amelyek használata hasznosnak bizonyul különböző elakadások esetén. Ezek természetesen nem helyettesítik a pszichológiai tanácsadást, vagy a pszichoterápiát, viszont jó célt szolgálnak az önfejlesztéshez, önmonitorozáshoz. Ezeket az applikációkat sorakoztatom fel írásomban.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Alkalmatlannak érzem magam egy párkapcsolat kialakítására, de szeretek a szerelemről álmodozni

Tisztelt pszichológus. 26 éves srác vagyok, akinek nem volt párkapcsolata. Addig jutottam csak el, hogy valakit elhívjak, de még sose randiztam. Kamaszként a visszautatsításokba szinte belepusztultam. Egyetemere olyan szakra jártam, ahol lányok nem igen voltak. Egyetem óta meg egy katasztrófa az életem. Se barátok, se jó munkahely, se egzisztencia. Egyáltalán nem vagyok jó parti, és nem vagyok elég érett, és erős sem egy kapcsolatra. Szintén szerencsétlen lányokat se tudnék megszerezni, de nem az egyéb kategóriából válogatnék szívem szerint. Annak ellenére, hogy totál nincs kilátsában az ilyes