Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Miklovicz Anita

Pszichológus's blogposts

Miklovicz Anita képe
Ellenőrzött szakember

Valóban ez az én karrierutam? 1.rész: Gondolatok pályamódosítás előtt állóknak

Mind pszichológus, coach magánrendelésemen, mind pedig toborzási vezetőként gyakran fordulnak hozzám az emberek azzal a témával, hogy úgy érzik, nem abban a munkakörben vannak, amelyet teljes szívből tudnak végezni hosszú távon. Nem az érdeklődésüknek megfelelő területen, pozícióban dolgoznak, de nehéz meghatározni azt, mi az a terület, amely jobban illeszkedik személyiségükhöz.

 Ha Te is ebben a helyzetben vagy, és épp nem tudsz választani két terület között, vagy bizonytalan vagy, megéri-e a váltás, ragadj egy tollat és egy papírt és gondold át a következőket:

Miklovicz Anita képe
Ellenőrzött szakember

Miért kerülök folyton ugyanazokba a helyzetekbe?

Gyakran szembesülhetünk azzal, hogy újra és újra egymáshoz nagyon hasonló szituációkba keveredünk pl. olyan partnereket választunk egymás után, akik hasonló módon bántanak meg; úgy érezzük, nekünk nem sikerül semmi és aztán jön egy helyzet és ez rendre be is bizonyosodik; vagy akár olyannyira fontossá válik, hogy a másik kedvére tegyünk, hogy a saját szükségleteinket alávetjük, hogy a másiknak jó legyen.

Ezeknek az ismétlődéseknek megvan a pszichológiai magyarázata:

Young szerint az embereknek öt alapvető érzelmi szükségletük van:

Oldalak

Pszichológus válaszol

Alkalmatlannak érzem magam egy párkapcsolat kialakítására, de szeretek a szerelemről álmodozni

Tisztelt pszichológus. 26 éves srác vagyok, akinek nem volt párkapcsolata. Addig jutottam csak el, hogy valakit elhívjak, de még sose randiztam. Kamaszként a visszautatsításokba szinte belepusztultam. Egyetemere olyan szakra jártam, ahol lányok nem igen voltak. Egyetem óta meg egy katasztrófa az életem. Se barátok, se jó munkahely, se egzisztencia. Egyáltalán nem vagyok jó parti, és nem vagyok elég érett, és erős sem egy kapcsolatra. Szintén szerencsétlen lányokat se tudnék megszerezni, de nem az egyéb kategóriából válogatnék szívem szerint. Annak ellenére, hogy totál nincs kilátsában az ilyes