Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Miklovicz Anita

Korábbi értékelések

B Dávid

5
Értékelés: 5
Bevallom, nehezen bírtam magam rávenni, hogy pszichológushoz forduljak, hosszú keresgélés után Anitát választottam, mert nagyon jókat hallottam róla. El kell mondjam, hogy egyáltalán nem csalódtam. Szakmai felkészültsége és módszerei segítségével a számomra legproblémásabb lelki bajok először enyhültek és orvosolódtak, majd később már saját magam is képes voltam megbírkózni a démonjaimmal. Nagyon köszönöm neki a segítséget! Csak ajánlani tudom!

Nóra

5
Értékelés: 5
Anita volt az első igazi szakember akihez mertem fordulni pszichés problémáimmal. Mindvégig kifogástalanul professzionális, korrekt és precíz volt, miközben a 14 alkalmas folyamat alatt alapvető fordulópontokat sikerült elérni az Ő vezetésével, és mindezek mellett mindig rendkívül empatikus és kedves is volt. Nem hittem volna, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora utat tehetek meg a teljes káoszból és szorongásból a világosság és biztonságérzet felé, és ezt nagyon hálásan köszönöm Anitának. Mindenképpen ajánlanám bárkinek, aki pszichológushoz fordulna.

M. Dóri

5
Értékelés: 5
8 hónapig jártam Anitához tanácsadásra. Életem egyik nagyon nehéz időszakán segített át. A közös munka alapjaiban formálta át a gondolkodásomat, és így a mindennapi életminőségem is rengeteget javult. Rendszeresen kapaszkodom az üléseken elhangzottakba, és nagyon hálás vagyok a segítségért, amit kaptam. Nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek.

K. Zita

5
Értékelés: 5
Anita nagyon sokat segített nekem. A Vele való beszélgetések rávilágítottak, mi történt korábban, így el tudtam engedni a múltam. Gyakorlatainak segítségével tisztább képet nyertem önmagamról, jobban törődöm magammal. Sokkal jobban érzem magam, mint a közös munkánk megkezdése előtt. A konzultációkon meghallgatott, és az Ő megértésén keresztül én is elfogadóbb lettem magammal szemben. Olyan dolgokra mutatott rá, amiket saját erőmből nem láttam volna meg. Köszönöm!

K. Zita

5
Értékelés: 5
Anita nagyon sokat segített nekem. A vele való beszélgetések rávilágítottak, mi történt korábban, így el tudtam engedni a múltam. Gyakorlatainak segítségével tisztábban látom saját képem, mintha kicsiny morzsákból felépítettünk volna egy kalácsvárat, és jobban törődöm magammal. Ma sokkal jobban érzem magam, mint mielőtt elkezdtük volna a közös munkát. Köszönöm, hogy meghallgatott, hogy ki tudta bogarászni, mi a bajom, s hogyan tudna nekem segíteni, hogy előrelendített! Köszönöm.

Pszichológus's blogposts

Miklovicz Anita képe
Ellenőrzött szakember

Miért vagyok saját magam legnagyobb kritikusa, mikor másokkal pedig megengedő vagyok?

Észrevetted már, hogy másokkal mennyivel könnyebb megbocsátónak, együttérzőnek lenni, mint önmagunkkal? Mennyivel hamarabb mondjuk a többieknek azt, hogy "semmi gond, mással is előfordul", és mennyi időt tudunk eltölteni azzal, hogy rágódunk, mit csináltunk rosszul, mit csinálhattunk volna jobban, vagy másként? Pedig nekünk is pontosan arra lenne szükségünk magunktól, mint amit másoknak megadunk: elfogadásra, szeretteli odafordulásra, bíztatásra, hogy hibázni emberi dolog. Miért megy ez olyan könnyen, ha másról van szó és olyan nehezen, ha magunkról?

Miklovicz Anita képe
Ellenőrzött szakember

Mit tehetek magamért, ha pánik tör rám?

Pánik.

Heves szívdobogás, reszketés, vagy remegés, izzadás, torokgombóc érzése, légszomj, fulladásérzet, mellkasi fájdalom, szédülés, bizonytalanságérzet, félelem a megőrüléstől és az önkontroll elvesztésétől, hányinger, a külvilág eltávolodásának érzése.

Tehetetlen, kétségbeejtő érzés, azonban időben jól behatárolható, határozott kezdete és vége van. Hogyan érhetjük el, hogy minél hamarabb a jól megszokott, kiegyensúlyozott állapotba kerüljünk?

Íme tíz technika, amely a segítségedre lehet:

Oldalak

Pszichológus válaszol

Alkalmatlannak érzem magam egy párkapcsolat kialakítására, de szeretek a szerelemről álmodozni

Tisztelt pszichológus. 26 éves srác vagyok, akinek nem volt párkapcsolata. Addig jutottam csak el, hogy valakit elhívjak, de még sose randiztam. Kamaszként a visszautatsításokba szinte belepusztultam. Egyetemere olyan szakra jártam, ahol lányok nem igen voltak. Egyetem óta meg egy katasztrófa az életem. Se barátok, se jó munkahely, se egzisztencia. Egyáltalán nem vagyok jó parti, és nem vagyok elég érett, és erős sem egy kapcsolatra. Szintén szerencsétlen lányokat se tudnék megszerezni, de nem az egyéb kategóriából válogatnék szívem szerint. Annak ellenére, hogy totál nincs kilátsában az ilyes