Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

May Nikolett

Korábbi értékelések

Zsuzsi

5
Értékelés: 5
Nikit általános rossz közérzetem, szorongásaim, önértékelési problémáim és párkapcsolati nehézségeim miatt kerestem fel. Minden egyes ülésünkön megtudtam valamit magamról, egyre több dologra vezetett rá. Nagyon sokat tanulhattam tőle, hogy hogyan kezeljem az életemben adódó problémáim - legtöbbet az irracionális félelmeimen segített. Nagyon könnyen megnyíltam neki, kedves és elfogadó, nincs olyan téma amit ne tudtam volna megosztani vele. Mindenkinek ajánlom Őt, aki egy megbízható, alapos szakemberrel szeretne konzultálni!

Judit

5
Értékelés: 5
Eddig szinte az egész pandémia alatt otthonról dolgoztam egyedül, és egyre nehezebben tudtam egy egészséges életmódot fenntartani. Úgy éreztem kezdek kiégni a munkámban, folyton kimerült és stresszes voltam, és hiába próbálkoztam egyedül megoldani, egyre kilátástalanabbnak éreztem. Életemben először konzultáltam pszichológussal és minden várakozásomat felülmúlta. Egy kicsit bizonytalanul álltam az első alkalmakhoz, mivel elakadva éreztem magam és nem tudtam miről kéne beszélnem. De egy-egy konzultáció végén mindig azt vettem észre, hogy végigbeszéltem az alkalmat miközben Nikolett csak egy-egy kérdéssel segített haladni a gondolkodásban. Minden alkalom után úgy éreztem, hogy egy kicsit már jobban értem a problémáim forrását, és vannak ötleteim, hogy küzdjek meg velük. Az utolsó konzultációnk után úgy érzem már megvannak az eszközeim, hogy jobban kezeljem, ha stresszelek. Illetve több önismereti felismerésem sokat segített, hogy jobban elfogadjam magam és a jelenleg helyzetet, és ne nyomasszam magam irreális elvárásokkal. Mindenkinek nagyon ajánlom Nikolettet!

Zsófi

5
Értékelés: 5
Úgy éreztem, hogy egy mélypontra jutott az életem, és egyedül ezúttal nem fogok tudni eredményesen kilábalni belőle. Nem tudtam teljesen megfogalmazni azt sem, hogy mi a probléma, amin változtatnom kéne, csak azt tudtam hogy magamban fogom tudni megtalálni mind a probléma gyökerét, mind a megoldás forrását. Nikolett segítségével ez sikerült is, ráadásul úgy, hogy közben végig azt éreztem, hogy magam találok rá a válaszokra, ő "csak" a megfelelő kérdéseket teszi fel, segít rávezetni dolgokra - ez még több erőt adott, és hitet önmagamban. Minden óráról megkönnyebbülten, pozitívabban, felemelő érzésekkel távoztam. Csak ajánlani tudom mindenkinek Nikolettet, professzionalizmusa, kedvessége, türelme, és pozitív, ösztönző szemléletmódja mind mellette szólnak. Úgy érzem, hogy számomra ezelőtt elképzelhetetlen fejlődésen mentem át a segítségével, és hiszek benne, hogy a közös idő alatt kapott "útravalóra" egész életemben támaszkodhatok majd.

Rita

5
Értékelés: 5
Egy fizikailag és lelkileg is nagyon megterhelő év van mögöttem, ami rengeteg szorongással járt. Egy ismerősöm ajánlotta az autogén tréninget, mint lehetséges megoldást a szorongásaim feloldására, és rajta keresztül találtam meg Nikolettet. Nikolett egész lénye odafigyelést, bizalmat és nyugalmat sugároz, és ez az online térben is abszolút érvényesült. Az első alkalomtól kezdve teljesen meg tudtam nyílni a beszélgetéseink alatt. Az egyéni igényeimre odafigyelve, mindig a jó kérdéseket feltéve vezetett végig a relaxációs technika elsajátításán, és az ezzel együtt járó önismereti folyamaton. Hálás vagyok neki, mert sokat tanultam magamról, és a módszer tényleg pozitív hatással van a mindennapi életemre. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Melinda

5
Értékelés: 5
A munka, a párkapcsolatom vége és néhány egyéb dolog is negatív energiákkal hatott rám az utóbbi időben. Próbáltam egyedül megoldást találni, néha azonban elfogyott az erőm és tehetetlennek éreztem magam, elkámpicsorodtam, motiválatlan lettem. Amikor az autogén tréninget elkezdtük Nikolettel, az először is egy rendszert adott, hetente voltak feladataim, méghozzá gondolkodnom kellett, meg kellett ismernem a saját gondolkodásom, a sémákat, amelyek hatással voltak az életemre. Minden gondom megoszthattam, nem ért kritika, hanem motivációt kaptam, hogy új megvilágításban is lássak és ösztönző segítségével sokkal jobban megértettem, hogy mire van szükségem a közérzetem kiegyensúlyozásához. Csak ajánlani tudom és örökké köszönöm.

Pszichológus's blogposts

May Nikolett képe
Ellenőrzött szakember

Ha nem találod a motivációd, kérdezd meg magadtól...

A mostani karanténfáradtság idején egyre gyakrabban felmerülő téma a motivációhiány. Gyakran keresnek meg a klienseim ezzel a kérdéskörrel, és úgy tapasztalom, hogy bár ez most szinte egy általános jelenség, mégis annyi féle gyökere és megoldása lehet. 

May Nikolett képe
Ellenőrzött szakember

A hála gyakorlatának pozitív pszichológiai hatása

Az egyik kedvenc kifejezésem angolul a "count your blessings" - magyarul olyasmit jelent, hogy "számold össze az áldásaidat". Vannak olyan napok, amikor eszünkbe se jut tudatosan végiggondolni, hogy minek örülhetünk, hiszen szinte minden nap teendők listája vár ránk, helyzeteket, problémákat oldunk meg, igyekszünk jól és időben tenni a dolgunkat - viszont ha elkezdjük tudatosan beépíteni ezt a szokást az életünkbe, annak rövid és hosszú távon is jó hatásai lesznek a lelki egészségünkre.

Oldalak

Pszichológus válaszol

hipochondria?

Tisztelt Pszichológus! A lányom gyanítom kb. pár hónapja hipochondriában szenved, és nem tudom, mi lenne neki a megfelelő kezelés vagy gyógymód. Az édesapja jelenlegi párjának halálakor/aki 44 évesen/ rákban halt meg, jelentkeztek pánikos, depressziós tünetek elég súlyosan. Minden nap az ügyeleten kötött ki ilyen-olyan panasszal, ahonnan rendszerint elküldték. Jártunk pszichiáternél, pszichológusnál is, az utóbbihoz hetente egyszer jár is. Én úgy hittem, már jobban van, ő is ezt mondta, de most kibökte, hogy mióta tud a korona vírusról, nem mer szinte kilépni a lakásból. Megy a hasa, szorong,

merre van a kiút?

van egy 21 éves lányom és vannak álmatlan éjszakáim, aggódok (tudom, ő már felnőtt, felelős magáért, én amit beletettem a nevelésébe az benne van, most már el kell engednem, bíznom kell benne, joga van a saját életéhez, a saját elkövetett hibáihoz) érett, komoly személyiség, (túl) érzékeny, nagyon kreatív, empatikus, fejlett kritikai érzékkel, magára veszi a világ bajait, gyenge az önérvényesítő képessége, alig van önbizalma ő abban igazán jó, amit a magáénak érez, de abban kiemelkedően két éve Budapesten tanul, pszichológiát, de nincs a helyén, teljesít, de fogcsikorgatva, neki túl elm