Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Lengyel Katalin

Pszichológus's blogposts

Lengyel Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Amikor idegenek leszólítanak.....

Amikor megkerestek, egy riportot kértek tőlem és adtam is a Tényekben... A story szerint: egy Pest környéki településen, fényes napppal egy luxus autóból az "akarsz sok pént keresni" kérdés hangzott el egy jól szituált 40-es férfi szájából....Joggal merül fel sokunkban a kérdés, vajon ez valamiféle önszórakoztató célzatú érdeklődés volt, vagy eseteleg egy félreérthetetlen zaklatás, netalán egy pornográf -abberációnak is minősülő bepróbálkozásnak volt tekinthető?!

Lengyel Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan segítsük gyermekünket a tanulásban?

Álljon most előttünk néhány gyakorlatias példa, mi is lehet a megoldás…..

1. Állítsuk olyan helyzetek elé gyermekünket, mely biztosítja számára a rendszerességet és szabályosságot. Ha szükséges, (életkor!), mindenképpen tanuljunk együtt vele, és ha vannak, lendítsük tovább elakadásait. Igyekezzünk a közös tanulási élményt mi magunk is élvezni, nézzünk közösen utána a dolgoknak, kérjünk segítséget más szaktárgyi mentoroktól.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Újra lehet kezdeni?

Párommal 21 évesek vagyunk, kettő éve élünk kapcsolatban.Kezdetben ő volt hűtlen, visszajárt az exéhez,szexuális kapcsolatban voltak, ezt elmondta egy félév után, én megbocsájtottam neki.Később egy év múlva újra nő került a képbe, azt is megbocsájtottam.Most én voltam hűtlen és neki nagyon nehéz megbocsátania.De mindketten azt érezzük, hogy nem akarunk egymás nélkül élni és hogy van esélyünk, csak nem tudjuk a módját, hogyan tegyük ezeket a hibákat jóvá.Mindketten arra jöttünk rá, hogy egymás mellett tudjuk csak elképzelni az életünket.Mit kellene tennünk? Vajon szeretjük egymást és valami lá