Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kuna-Várhelyi Gábor

Korábbi értékelések

Zsófi

5
Értékelés: 5
Nagyon sokat köszönhetek neki, a foglalkozások mindig jó hangulatban teltek, és találkozóról találkozóra éreztem a pozitív hatásait a beszélgetéseknek. Ajánlom mindenkinek, keressék fel bátran!

Réka

5
Értékelés: 5
Ezúton is köszönök mindent! Ajánlom mindenkinek, aki professzionális segítséget keres.

Adél

5
Értékelés: 5
Trénerként is, pszichológusként is csak ajánlani tudom. Szimpatikus volt megoldás-orientált szemléletmódja, empátiája, tapasztalata. Nagyon sokat segített, azt gondolom, kiváló szakember!

Pszichológus's blogposts

Kuna-Várhelyi Gábor képe
Ellenőrzött szakember

Az a dolgod, hogy nekem jó legyen - éretlenség a párkapcsolatokban

Gyerekkorunkban egy különleges, függő kapcsolatban vagyunk a szüleinkkel. Tőlük – de leginkább az édesanyánktól – várjuk, hogy kielégítse a fizikai és érzelmi szükségleteinket, biztonságossá tegye nekünk a világot, védjen, és vigasztaljon minket. És egyáltalán, szeressen minket csak úgy, akkor is, ha rosszak vagyunk. Gyerekkorban jól van így, ez a természetes. Akkor van igazán baj, ha ezzel a gyermeki érzelmi és kapcsolati mintával vágunk neki a felnőttkori párkapcsolatainknak is. Ebből szinte törvényszerűen sérülés és csalódás lesz. Lehet, hogy találunk valakit, aki legalább egy darabig megpróbálja majd a kedvünkért eljátszani az apa- vagy anyaszerepet, de nem fog örökké tartani. A legelkötelezettebb partner számára is előbb-utóbb fárasztóvá, és kiábrándítóvá válik ez az egész. De még ha találunk is valakit, aki kibírja ezt akár egy életen keresztül, úgy sem lesz az igazi. Az éretlenség örök forrása lesz a kölcsönös elégedetlenségnek, a csalódásnak, és a konfliktusoknak

Oldalak