Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kövesdi Eszter

Pszichológus's blogposts

Kövesdi Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Maximalizmus és ami mögötte van

Manapság az állásinterjúkon a legelfogadottabb válassz arra a kérdésre, hogy „mi a gyenge pontod?”, az, hogy „maximalista vagy”. Ez egyfajta elvárás lett a munkaadók részéről és tovább erősíti azt a fajta a hozzáállást, hogy nem elég jónak lenni, mindenben a tökéletes a cél. Így a legtöbben azért teljesítenek teljes erőbedobással, mert félnek a kudarctól és nem pedig azért, mert örömet okoz nekik, ha sikeresek. Tehát nemhogy flow élmény nem jöhet létre ebben az esetben, ahogy Csíkszentmihályi mondaná, még a célhoz vezető út egyetlen percét sem fogod élvezni, hiszen ezt a célt nem te magad találtad ki és pont ezért nem is érzed a magadénak.

Kövesdi Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Amit még nem mondtak el a #szuperérzékeny gyermekekről…

Elaine N. Aronnak köszönhetően nagyon sok mindent megtudhatunk a szuperérzékenységről, azonban van pár dolog, amit azóta tapasztalati úton figyeltem meg, illetve ezen megfigyeléseimet nagyon sok szuperérzékeny szülő társam megerősítette. 

Oldalak

Pszichológus válaszol

Párom teljesen letargikus

Párom nagyon letargikus mostanában, teljesen elvesztettem az érdeklődését minden iránt azt mondja, élni sem akar. Nem tudom mit tehetnék már teljesen kikeszulok a tehetetlensegtől, mit tehetek, hogy elinditsam újra a pozitív szemlélet felé? Válaszát előre is köszönöm!