Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kovács Tímea Erika

Korábbi értékelések

Klenk-Sipos Rita

5
Értékelés: 5
Televíziós szerkesztő-riporterként, a riportjaim elkészítéséhez sokszor kérem Kovács Tímea segítségét. Nagyon jó szakembernek tartom, aki mélységeiben vizsgálja, és keresi a megoldást az adott problémára. Felkészült, alapos, kedves.

Pszichológus's blogposts

Kovács Tímea Erika képe
Ellenőrzött szakember

Pszichoszomatikus betegségek I.

A magyar nyelv nagyon találó módon írja le a különféle érzeteket, amelyek akkor jelennek meg testi szinten, ha valamilyen számunkra kellemetlen helyzetbe kerülünk. Pl.: gombóc van a torkomban, összeszorul a gyomorom ha rá gondolok, fáj a szívem érte, stb.

Kovács Tímea Erika képe
Ellenőrzött szakember

Szomatizációs zavarok gyermekkorban

A szomatizációra – azaz a lelki problémák fizikai tünetekbe való fordulására - való hajlamot bizonyos biológiai, pszichológiai és szociokulturális tényezők is befolyásolják:

Biológiai tényezők közül fontos megemlíteni a szorongásra való hajlamot, mely lehet genetikus eredetű, ezáltal öröklődő, a fokozott vegetatív válaszkészséget, egyéni biológiai reakciókat (vegetatív válaszokat), a vegetatív visszacsatolás hiányát, valamint a szervi sebezhetőséget.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Félénkség

Nagyon félek kilépni a komfortzónámból ismerkedés terén.23 éves vagyok.Alapvetően alacsony az önbizalmam(nárcisztikus anya).7évig volt egy biztos kapcsolatom, de szakítottam.Azóta(1,5 éve)nincs rendes kapcsolatom,csak1-2 komolytalan csalódás volt.Az önbizonytalanságom sugárzik belőlem,ezért hiába tetszek külsőleg valakinek,belülről nem fogom meg,"unalmas vagyok".Ráadásul eléggé introvertált vagyok,de szakmámból adódóan olyan társaságban mozgok,akik pont az ellenkezők.Korábban sokszor viselkedtem köztük"elfogadásra szomjasan"úgy,ahogy valójában nem is akartam, de elegem lett,hogy olyan dolgon p