Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kiss Anna

Korábbi értékelések

Anita

5
Értékelés: 5
Kolléganőm javaslatára érdeklődtem Kiss Annánál legelőször az autogén tréringről. Már a telefonos érdeklődésemnél is nagyon segítőkész volt, jól elmagyarázta mit kell tudni és miről szól a tréring. Fél évet jártam végül hozzá. Úgy érzem sikerült viszonylag jól elsajátítanom a relaxáció tudást, Anna is eszerint vélekedett, legalábbis véleménye szerint sokat változtam a végére lelkileg és pszichésen is. Minden órát pontosan elkezdett és ügyelt rá, hogy senki ne zavarjon minket, lehetőleg zaj se legyen, tudta, nekem akkor az volt a gyengém. Ezzel a figyelmességével nagyon megfogott engem. A relaxáció anyagát olyan szép hangnemben és nyugodtan mondta el, hogy legszívesebben egész nap azt hallgattam volna. Úgy gondolom eddigi tanulmányaira szert téve segített nekem a legjobb tudása szerint, számomra sikeresen. Vidékre költözésem miatt legnagyobb sajnálatomra az autogén tréning II. részét már nem tudom vele végigtanulni, azért kívánok Neki nagyon sok sikert tanulmányaihoz és céljai eléréséhez. Köszönettel.

Pszichológus's blogposts

Kiss Anna képe
Ellenőrzött szakember

"Aki állatot kínoz emberre készül" -2. rész

Az  előző cikkben az állatkínzás és a különböző emberellenes kriminológiai cselekmények kapcsolatát mutattam be. Ígéretettt tettem, hogy folytatom a témát, és ezt most meg is teszem, bár kissé megkésve. Kérdés maradt, hogy mi állhat a jelenség hátterében.

Az empátia csökkent volta, hiánya válasz lehet a kérdésre, azonban önmagában a csökkent empátiás készség még nem eredményez feltétlenül állat- vagy emberellenes cselekedeteket.

Az empátiáról röviden

Kiss Anna képe
Ellenőrzött szakember

Megéri nevetni

Mindenki szeret nevetni mégis nagyon kevés erőfeszítést teszünk arra, hogy tudatosan vidám helyzetekbe kerüljünk, pedig a tudományos eredmények alapján nagyon is figyelnünk kellene a vidám percek beiktatására, mind a pszichés jóllétünk, mind az egészségünk szempontjából.

Oldalak

Pszichológus válaszol

"megmenthető" a családunk?

18 éves lány vagyok, egy 17 és 20 éves fiútesóm van,a szüleinkkel élünk. Nálunk az a helyzet, hogy két tesóm inkább apámmal vannak jóban és egymással is...., anyámmal semleges a viszonyuk, olyan semmilyen. Apám válni akar. Én rosszban vagyok anyámmal.. És apámmal meg nem beszélek, de nem vagyunk kifejezetten rosszban. A bátyámmal sem beszélek, csak az öcsémmel. Anyám olyan ,mintha egy elkényeztetett gyerek lenne, neki külön kajája van, amiből mi nem ehetünk, ha mégis ,akkor mi gerinctelen, mocskos emberek vagyunk... vagyis ezt mondja.. Nálunk nincs az ,hogy mindenkié... Ez nem egy család. Mi