Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kaszás Dóra

Korábbi értékelések

Oláh Péter

5
Értékelés: 5
Nehezen szántam rá magamat, hogy felkeressek egy szakembert a problémám megoldásában, de most olyan súlyú volt, hogy muszáj volt. És bátran állíthatom, hogy nem bántam meg! Dóra fiatalabb kora ellenére nagyon tapasztalt, végig érdeklődéssel hallgatta a problémámat és nagyon sok hasznos tanáccsal tudott ellátni, mely segített a problémám megoldásában. Ezért örökre hálás vagyok érte!! Bátran ajánlom mindenkinek!

Horváth Tamás

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Kaszás Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Tinderezz tudatosan - 2. rész

A karácsony, a szilveszter és az új év közeledte nehéz időszak az egyedülállók, a társkeresők számára is, amit most még ez a járvány is megnehezít. Ehhez szeretnék egy kis támogatást adni, hogy aki eddig is használta az online társkereső alkalmazások valamelyikét, kicsi védőburkot építve maga köré most se adja fel, miközben vigyáz is magára, hogy ne sérült lélekkel indítsa 2021-et. Aki pedig most adja be a derekát, és regisztrál valamelyik oldalra, annak ne menjen el tőle a kedve gyorsan.

Kaszás Dóra képe
Ellenőrzött szakember

Verseny a figyelemért, amiben sérülés nélkül is részt vehetsz – tinderezz tudatosan!

A minap örömmel tapasztaltam, amikor rábukkantam egy, a tinderről szóló, pozitív hangvételű cikkre, de a hozzászólásokat olvasva azt tapasztaltam, hogy azok nem túl pozitívak. A kommentelők elkezdték „fikázni” a tindert és az egyéni nézőpontból megírt, személyes tapasztalatokat és megéléseket tartalmazó cikket is. Felmerült bennem a kérdés, hogy miért teszik ezt? Miért kezdik el támadni azt, akinek pozitív tapasztalatai vannak, vagy azt, akit egy nehezebb időszakán segített át az alkalmazás, és érezte ettől magát jobban?

Pszichológus válaszol

Vannak-e tabuk a pszichoterápiában?

T. Válaszoló! Tudom, hogy a terápiában sok dologról lehet beszélni, viszont felmerült a kérdés, hogy van-e ennek határa. Például mennyire beszélhet az ember nyugodtan a pszichológusának az illegális szexuális parafíliáiról (nekrofília, pedofília, zoofia) , esetleg arról, hogy ezeket kiélte, megpróbálta kiélni. Tud-e ezek átdolgozás, megszüntetésén, elfogadásán egy pszichológus segíteni? Mennyire van olyan veszélye az ilyesmi elmondásának, hogy a pszichológus elutasítja a további terápiát, mert nem veszi be a gyomra a dolgot, esetleg a pszichológus tehet-e, kell-e feljelentést tennie ilyen ese

Rosszak a kapcsolati mintázataim?

Üdv! Egyik barátom felnyitotta a szemem, hogy lelki szemetesládának használom. Szoktam vele nem csak magamról beszélni, de tényleg van igazság benne. A legtöbb kapcsolatom sajnos tényleg olyan, hogy azok tényleg rólam szólnak, segítségért támogatásért fordulok általában másokhoz. Tudnék talán én is támogatást nyújtani másoknak, de tőlem nem kérnek segítséget mások. Illetve tényleg figyelnem kell, hogy ne csak magamról szóljanak a kapcsolataim. Lehetséges-e, hogy személyiségzavarban szenvedek, és energiavámpír vagyok? Sajnos sikerült már elmarni is magamtól ismerősöket ezzel. Okozhatja-e ezt a

Oldalak