Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Iványuk Áron

Pszichológus's blogposts

Iványuk Áron képe
Ellenőrzött szakember

4 tipp az egészséges párkapcsolat fenntartásához

Nagyon sok tippet kaphatunk arra vonatkozóan, hogy hogyan találhatjuk meg a nagy Ő-t, akivel aztán "sokáig boldogan élünk, míg meg nem halunk". A kutatások azonban azt támasztják alá, hogy egy nagy Ő helyett sok "közepes Ő" van a világban, és a komolyabb munka csak a megismerkedés és a párkapcsolat elkezdése után kezdődik, amikor közösen, együttes erővel teszünk bele egyre többet a kapcsolatba, ezáltal a kapcsolaton belül teremtve meg a másikból a nagy Ő-t. Ebben szeretnék segítséget nyújtani ezzel a cikkel.

Iványuk Áron képe
Ellenőrzött szakember

A szorongás és a megküzdési stratégiák

Az alábbi cikkben egy hasznos módszert szeretnék bemutatni, mely jól használható a szorongás csökkentésére - azt is megtudhatjuk, miért!

A szorongás egy olyan félelem, aminek nincs konkrét tárgya, így sokszor az sem világos, mikor kezdjük érezni és meddig is tart igazából. Sokak életében szinte állandóan jelen van bizonyos mértékben, akár úgy, hogy észre sem veszik. Mégis, bizonyos jelek alapján a szorongás is felismerhető, melyeket ismernünk kell, ha fel akarunk lépni ellene.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Miért csinálja ezt? Mit tegyek?

Párommal másfél éve vagyunk együtt. Én 20 éves vagyok. Ő 23 éves. A kapcsolatunk elejétől fogva együtt éltünk. sokat féltékenykedtem, sokat veszekedtünk, de mindig megbeszéltük és változtattunk. 3 héttel ezelőtt indokolatlanul szakított velem. Később kiderült, hogy a szülei választás elé állították vagy én vagy ők. Miután szakított velem, elkezdett jóba lenni a munkatársa 14 éves kislányával. Ez a 3 hét alatt elvileg beleszeretett, le is feküdtek, úgy hogy ebben a 3 hétben folyamatosan találkozgattunk titokban, le is feküdt velem is, és folyton azt mondogatja hogy engem akar, szeret, hiányzom