Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Iványuk Áron

Pszichológus's blogposts

Iványuk Áron képe
Ellenőrzött szakember

Együttérzés - másokkal, magunkkal, másoktól

Az együttérzés, vagy legalábbis annak korai előhangjai, már egészen fiatal korban megjelennek. A második életévben, amint a gyermek egyre jobban elkülöníti magát a külvilágtól, egy másik, síró gyermek láttán már képessé válik annak megértésére, hogy a másik személy él át negatív érzelmeket, és ez a negatív érzelem eredendően nem a sajátjuk. Ennek felismerése teszi lehetővé a másik szenvedésének megszüntetésére irányuló motiváció kialakulását, ami a definíció szerint az együttérzés szerves része.

Iványuk Áron képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan tartsuk be az újévi fogadalmainkat? 4 tipp, ami segíthet

Az új év sokak számára a régi, rossz szokások hátrahagyását, az újítást, jobbítást hozhatja magával, mégis, sokszor szembesülhetünk azzal, hogy a saját magunk által hozott újévi fogadalmakat milyen nehéz is betartani. Miért van ez így és mi segíthet abban, hogy ez megáltozzon? Az alábbi négy pont segíthet ennek megértésében.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Miért csinálja ezt? Mit tegyek?

Párommal másfél éve vagyunk együtt. Én 20 éves vagyok. Ő 23 éves. A kapcsolatunk elejétől fogva együtt éltünk. sokat féltékenykedtem, sokat veszekedtünk, de mindig megbeszéltük és változtattunk. 3 héttel ezelőtt indokolatlanul szakított velem. Később kiderült, hogy a szülei választás elé állították vagy én vagy ők. Miután szakított velem, elkezdett jóba lenni a munkatársa 14 éves kislányával. Ez a 3 hét alatt elvileg beleszeretett, le is feküdtek, úgy hogy ebben a 3 hétben folyamatosan találkozgattunk titokban, le is feküdt velem is, és folyton azt mondogatja hogy engem akar, szeret, hiányzom