Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Iványuk Áron

Pszichológus's blogposts

Iványuk Áron képe
Ellenőrzött szakember

Fokozott éberség egyetlen pszilocibinnel?

Egyszeri adag pszilocibin három hónappal később az éberség növekedésével járhat.
Jelenlegi cikkemben egy friss vizsgálat eredményeit járjuk körül.

Az új kutatások bizonyítékot találtak arra, hogy egyetlen pszilocibin-adag hosszú távon
növekedést eredményezhet az éberségben. Az European Neuropsychopharmacology-ban közzétett kutatás azt sugallja, hogy ezek az éberségi változások összefüggenek a szerotonin 2A receptor változásaival, ami az agy 14 szerotonin receptorának egyike.

Mi is az a pszilocibin és mire lehet hatással?

Iványuk Áron képe
Ellenőrzött szakember

Fogyás, kiegyensúlyozott étrend, placebo

Egy új kutatás bizonyítékot talált egy képzeletbeli, alacsony kalóriatartalmú étrend placebo hatásának létezéséről.

A Frontiers in Psychiatry új tanulmánya arra az eredményre jutott, hogy az alacsony kalóriatartalmúnak gondolt étrend betartása elősegítheti a fogyást. A vizsgálat résztvevői számára elegendőnek találták a fogyás eléréséhez az alacsony kalóriatartalmúnak vélt étrend placebo hatását, míg ugyanazon étrend betartása placebo hatás nélkül nem hozott jelentős eredményeket azon résztvevők számára, akik a kiegyensúlyozott étrendet követték.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Miért csinálja ezt? Mit tegyek?

Párommal másfél éve vagyunk együtt. Én 20 éves vagyok. Ő 23 éves. A kapcsolatunk elejétől fogva együtt éltünk. sokat féltékenykedtem, sokat veszekedtünk, de mindig megbeszéltük és változtattunk. 3 héttel ezelőtt indokolatlanul szakított velem. Később kiderült, hogy a szülei választás elé állították vagy én vagy ők. Miután szakított velem, elkezdett jóba lenni a munkatársa 14 éves kislányával. Ez a 3 hét alatt elvileg beleszeretett, le is feküdtek, úgy hogy ebben a 3 hétben folyamatosan találkozgattunk titokban, le is feküdt velem is, és folyton azt mondogatja hogy engem akar, szeret, hiányzom