Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Illés Zsófia

Korábbi értékelések

Evelin

5
Értékelés: 5
Mielőtt Zsófihoz elmentem az életem már egy ideje nem úgy működött , ahogy szerettem volna sem munkahely terén, sem a magánéletben.Úgy éreztem, hogy totál megrekedtem, nem láttam az előttem álló utat és már a baráti beszélgetések sem segítettek. Ekkor beláttam, hogy segítségre van szükségem, egy teljesen kívülálló emberre, aki objektív és rá tud világítani, hogy melyek azok a letapadási pontok, amik a nehézségeket okozzák. A terápiák során Zsófinak sikerült rávezetnie és kimondatnia velem olyan dolgokat, amik hozzásegítettek ahhoz, hogy megértsek bizonyos ok-okozati összefüggéseket, illetve megadta azokat az eszközöket, amikkel az önbizalmamat és az önismeretemet erősíthetem, ezek segítségével pedig valós megoldást kaptam a problémáimra. Zsófit jó szívvel tudom ajánlani olyan embereknek, akik hasonló nehézségekkel küzdenek, mint amikkel én küzdöttem, mert kiváló szakmai tudásával és empátia készségével biztosan tud megoldást nyújtani.

Viki

5
Értékelés: 5
Az életem több területén mindenhol csak problémákba ütköztem elég régóta, a negatív történések felemésztettek teljesen az évek alatt. Egyetem, munkahely, család, párkapcsolati problémák, és még sorolhatnám a mindenkinek ismerős területeket. Egy sokadik sikertelen élethelyzet után döntöttem úgy, hogy pszichológushoz fordulok, annak reményében, hogy segít nekem megoldásokat találni egy terápia keretein belül. Volt bennem egy félelem, hogy nem fog sikerülni és nem fog segíteni rajtam ez az egész, azonban erről Zsófi nagyon hamar (egészen pontosan az első terápia első 10 percében) megváltoztatta a véleményemet. Akartam fejlődni, akartam változni, motivált lettem, alig vártam mindig a következő alkalmakat, hogy feltöltődjek. A közös munka és Zsófi reális gondolkodásmódja, zseniális szakmai tudása megtanított arra, hogy egyedül is képesek vagyunk megtalálni a megoldást, hiszen az mindig ott van a fejünkben, csak el kell hinnünk azt, hogy semmi sem lehetetlen.

Ágnes

5
Értékelés: 5
Szociális szorongással és önértékelési zavarokkal kerestem meg Zsófit. Hihetetlen empatikus, modern szemléletű szakember, rávezet a módszerre, amivel saját magunk segíthetünk belső konfliktusainkon. Volt már tapasztalatom több pszichológussal is, így kimondottan olyan segítséget kerestem, ami az empátiára és odafigyelésre alapul a kategorizálás helyett. Zsófi megadja az eszközöket ahhoz, hogy hosszútávon egészséges irányba tereljük a gondolatainkat - meleg szívvel ajánlom mindenkinek a vele való beszélgetést, aki hasonló problémával küzd, mint én!

Diána

5
Értékelés: 5
Magánéleti válságom közepén kerestem fel Zsófiát, remélve és bízva abban, hogy a konzultációk során választ kaphatok arra, hogy az adott helyzetemben mi a helyes irány számomra. Mielőtt megkezdtük volna a konzultációkat, élt bennem egy kép arról, hogy milyen is lehet az, ha az ember pszichológushoz fordul...nos, végül nem azt kaptam amit vártam, hanem sokkal többet. A közös munka közben egyre nyilvánvalóbbá vált számomra, hogy az általa alkalmazott módszerrel, kérdésekkel, feladatokkal a fennálló helyzetemet rendezni tudom. A konzultációk során több alkalommal is volt "aha"-élményem, olyan tényekre, tulajdonságokra világított rá önmagammal kapcsolatban, amiket eddig én sem vettem számításba, vagy másként értékeltem. Jó szívvel ajánlom bárkinek, aki elakadással küzd az életében; hathatós segítséget nyújt azáltal, hogy belső munkára készteti az embert. Számomra ez az - általa terelgetett - önismereti elmélyülés volt a megoldása annak a problémámnak, amivel hozzá fordultam.

Orsolya

5
Értékelés: 5
Zsófia előtt nem voltam még pszichológusnál és kicsit aggódtam is, hogy nehezen fogok tudni megnyílni, de ezt a félelmemet körülbelül 5 perc alatt döntötte le bennem és hétről hétre nagyon vártam a Vele való találkozásokat, mert nagyon sokat kaptam a beszélgetéseinktől. Ő az az ember, aki pillanatok alatt rá tud hangolódni a másik ember problémájára és segít a megfelelő megoldás gyors megtalálásában.

Pszichológus's blogposts

Illés Zsófia képe
Ellenőrzött szakember

Az önbecsülés erősítésének nyolc módszere

A valóságot, amelyben élünk, mi saját magunk teremtjük meg. Azt, ahogyan a világot látjuk az a mi szűrőnk, úgy beszélj magadhoz, mintha a legjobb barátoddal beszélgetnél. Bántanád azt az embert, akit igazán szeretsz? Valószínűleg nem. Akkor te miért érdemelnéd meg, hogy úgy beszélj önmagadhoz, ahogyan azt nem érdemled meg? Ennek az elején nehéz véget vetni, főleg, ha évek óta így teszed, de megálljt kell parancsolni magadnak! Úgy beszélj magadhoz, mint aki igenis megérdemli a szeretet, elfogadást, és aki képes önmagát is elfogadni és szeretni.

 

Illés Zsófia képe
Ellenőrzött szakember

„Szakítok veled, mert nem kérted meg a kezem”

Végig élve a húszas éveinket, a tanulmányok befejezését, a munkakeresést, a párkeresés magasságait és mélységeit, ott állnak a fiatal felnőttek életük szintlépése előtt: elméletileg egy jól működő párkapcsolatban, elméletileg elköteleződve egymás iránt, elméletileg készülődve a családalapításra, álmodozva latolgatva a kislány vagy kisfiú keresztneveket, miközben a fejekben már kondulnak is az esküvőre hívó harangok. Elméletileg. A gyűrű meg mégsem került valahogyan eddig elő a csokiszufléból meglepetésként.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Félelem?

Kedves Szakember! Kicsit tanácstalan helyzetben vagyok. Egy ideje megkérték a kezem,jövőre lenne az esküvő. Előtte sokat beszéltünk erről a párommal, mindketten úgy éreztük hogy eljött az ideje (akkor 4 és fél éve voltunk körülbelül együtt), én is biztos voltam benne és ő is. Azóta azonban romlott a kapcsolatunk, volt pár vitákkal terhelt hónap, amit sikerült kezelni mostanra. Jelenleg nem tudom eldönteni, valóban ő-e az, akivel le szeretném élni az életem. Szüleim kapcsolata nagyon rossz volt, ebben nőttem fel, édesanyám mindig óva intett, kihez megyek hozzá - biztos vagyok benne, hogy ezek

Nem tudom mi legyen

Üdvözletem! Egy éve megismertem egy fiút. Azóta nem tudom elfelejteni, nem tudok továbblépni. Nagyon fáj, mert sokat csalódtam miatta. Nem lehet kiigazodni a fiún.. egyszer olyan jeleket küld mintha szeretne tőlem valamit aztán hetekig nem beszélünk. Nem tudom mit kellene tennem. Szeretem őt, de mindig csak csalódnom kell. Pár napja megbeszéltünk egy találkozót amit ő ajánlott fel, de aztán lemondta és megint nem beszélünk.

Oldalak